Foto: elmos.com

Tysklands regjering planlegger å godkjenne at den tyske halvleder­produsenten Elmos blir overtatt av den svenske konkurrenten Silex, som i sin helhet eies av det kinesiske selskapet Sai Micro­Electronics, opplyser tyske regjerings­kilder til Handelsblatt.

Det tyske nærings­departementet har salget av Elmos Semi­conductor til Silex Micro­systems under behandling, og ventes ifølge kildene å gi sitt samtykke innen få uker, skriver den tyske næringslivs­avisen.

Regjeringens planer om å godkjenne salget er stikk i strid med anbefalinger fra den tyske innen­landske sikkerhets­tjenesten Verfassungs­schutz, som advarer mot økende avhengighet av Kina i halvleder­markedet.

I henhold til nærings­departementets vurdering er det ikke sensitiv teknologi Elmos benytter, men ifølge Verfassungs­schutz handler det også om produksjons­kapasitet og Kinas evne til å legge press på andre land, skriver Der Spiegel.

Ifølge La Repubblica produserer Elmos 90 prosent av halvlederne som brukes av de store bilfabrikkene i Tyskland.

Sjefen for Tysklands føderale utenlandske etter­retnings­tjeneste Bundes­nach­richten­dienst (BND) advarte nylig om at Kina har en bevisst oppkjøps­strategi for å kunne skaffe seg evnen til å øve press, skriver Politico. Tyske myndigheter har altfor lenge ignorert truslene fra Kina og Russland, heter det fra etter­retnings­kretser.

Tysklands regjering godkjente for få dager siden salg av deler av havnen i Hamburg til det statseide kinesiske selskapet Cosco.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.