Statsminister Angela Merkel er ikke fornøyd med at prosessen for å få godkjent Pfizer og Biontechs koronavaksine drar ut i tid i EU. Arkivfoto: Yves Herman, Pool via AP / NTB

Den tyske regjeringen presser EUs legemiddelbyrå EMA til å godkjenne koronavaksinen til Pfizer og Biontech raskere, oppgir anonyme kilder. EMA vil, etter press fra Tyskland, godkjenne koronavaksinen for bruk i Europa og Norge før jul, oppgir kilder til Bild.

Den tyske regjeringen vil framskynde godkjenningsdatoen for Pfizer og Biontech fra 29. desember til 23. desember. Ifølge Bilds kilder vil EU nå gå inn for vaksinegodkjennelse 23. desember. Årsaken er at EU framstår som lite handlekraftige som følge av den sene prosessen sammenlignet med USA og Storbritannia, som begge allerede har godkjent vaksinen.

– Vi vil starte vaksinasjon i Tyskland før nyttår, sier Tysklands helseminister Jens Spahn tirsdag formiddag.

Saken blir presserende fordi Biontech er et tysk selskap, og det er blitt brukt flere hundre millioner euro fra den tyske statskassen for å utvikle vaksinen. I tillegg er Tyskland på vei inn i en ny nedstengning fra onsdag som følge av smitteøkning.

 

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.