Det følgende er skrevet uten bitterhet fordi denne sørgelige følelsen ikke fører til noe fornuftig. Det følgende er skrevet for å dokumentere en prosess som er veldig merkelig bare av den grunn at den er kontraproduktiv for aktøren selv.

Det handler egentlig om Jyllands-Posten, som i en tid bevisst har jobbet med å legge ned blogguniverset sitt. Ingen vesentlig aktør i mediemarkedet gjør det JP har gjort uten å gjøre det med åpne øyne. Selvfølgelig er de ikke dummere enn det på JP.

Først ble muligheten fjernet for at bloggerne selv kunne legge ut sine innlegg, selvfølgelig under ansvar. Jeg tipper på at jeg en gang annet hvert år fikk fjernet et innlegg fordi JP mente det gikk over streken. I noen tilfeller kunne jeg se det, i andre kunne jeg ikke, men det er mindre viktig. Det avgjørende var at bloggerne i utgangspunktet kunne publisere selv. Den muligheten forsvant.

Deretter forsvant muligheten for leserne til å kommentere individuelle blogginnlegg. Dette var betydelig mer besynderlig. De begavede bidragene fra leserne var langt flere enn de tåpelige kommentarene fra den samme. Ytringsfrihet er et ublandet gode, og de mange årene leserne kunne bidra var gode år, selv om vi selvfølgelig måtte luke ut elleville kommentarer.

Til slutt forsvant bloggsiden hos JP helt. Det skjedde for noen dager siden. En logisk konsekvens av prioriteringene ovenfor.

Jeg takker for de 13 årene som blogger i JP. Det er som sagt ingen bitterhet her. Bare en stille overraskelse at en riksdekkende avis har gjort noe som i bunn og grunn ga avisen hundretusenvis av lesere hver måned gratis.

Det er så mye slikt. Som du vet lever vi i interessante tider, hvor merkelige ting skjer og hvor virkeligheten er annerledes enn vanlig.

God valgkamp eller hva det nå er, når ingen vil snakke om det som er det eneste avgjørende for det danske folk.»

 

Også for Document er det en epoke som slutter her. I mange år har vi fått republisere bloggtekster fra Jyllands-Posten, de aller fleste av dem av Mikael Jalving, Morten Uhrskov Jensen eller Morten Messerschmidt. Også vi takker. Red.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.