Den belarusiske diktatoren Alexander Lukashenko Foto: AP Photo, File

Regimet i Belarus (tidligere Hviterussland) har satt ytterligere 625 mennesker, de fleste av dem kritikere av president Lukasjenko, på en liste over «ekstremister».

Ifølge innenriksdepartementet i landet inkluderer den såkalte ekstremist-listen nå 1.469 navn, blant dem opposisjonelle, aktivister, journalister, forretningsfolk og personer som deltok i, eller støttet de omfattende demonstrasjonene mot Lukasjenko i 2020.

NTB-AP melder om saken fredag kveld.

Det å ytre den minste kritikk mot dette regimet, fører til ekstremiststempel fra myndighetene.

Sikkerhetsstyrkene i landet slo hardt ned på demonstrasjonene som pågikk i flere måneder, og over 35.000 mennesker ble pågrepet. Dette er en undertrykkelsesbølge av et omfang man sjelden ser maken til i dag.

Blant dem som fortsatt sitter fengslet, er Ales Bjaljatski, grunnleggeren av menneskerettsgruppen Viasna. Han ble sammen med to andre belønnet med Nobels fredspris i år.

Ifølge Viasna har Lukasjenkos støtte til Russlands krigføring i Ukraina ført til et ytterligere skjerpet klima i Belarus.

– Arrestasjonene, husransakelsene og torturen i fengslene fortsetter i Belarus. presset på politiske fanger økes, og alle som er uenige med myndighetene blir stemplet som ekstremister, heter det i en uttalelse fra menneskerettsgruppen.

Les også: 

Lukasjenkos sørgelige diktatur: Nok en journalist fengslet i Belarus

 

Viktige bøker! Bestill fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.