Det er lenge siden «det grønne skiftet» fikk komikkens skjær, og den kognitive dissonansen mellom hva man ønsker skal skje og hva som faktisk skjer, har blitt så stor at klimaindustrien ikke lenger oppholder seg i virkeligheten: Mens EU-politikere bruker mer og mer penger på sine fortapte «klimamål» og vindkraftdrømmer, stiger utslippene av CO2-plantenæring over hele fjøla.

Siste innslag i dette sirkuset er den tyske kullgruven Garzweiler, driftet av energiselskapet RWE, som river vindmøller for å øke kullproduksjonen.

Det er Fox businessnews som serverer den absurde historien: I forrige uke måtte man demontere en av åtte vindturbiner som sto i veien for gravemaskin-fremskrittet, og snart ryker det to til. Og dette er ikke noe kortsiktig fenomen: Innen utgangen av 2023 skal alle de åtte fuglehakkerne demonteres for å holde lys i tyske lamper.

Gruvedrift fordrer at man graver der kullårene går, og tilfeldigvis strekker de seg under Keyenberg vindpark i Nordrhein-Westfalen.

Saken er så symboltung at den vekker raseri i klimakretser, og selv talspersoner for RWE innrømmer at det hele er paradoksalt, men understreker at tiltaket er helt nødvendig for å styrke energiforsyningen. Nordrhein-Westfalens departement for energispørsmål har da også gjentatte ganger tatt til orde mot rivingen, men alle må bare innse at «Winter is Coming».

Etter å ha bygget over 30.000 vindmøller for å erstatte strømmen fra nedlagte kull- og kjernekrafterk, er fasiten klar slik mange har advart om: «Energiewende» virker ikke.

Derfor var EU nødt til å erklære fossil naturgass fra Norge og Russland som «grønt og bærekraftig». Men så slo Putin til og avslørte hvor katastrofalt Merkel og EUs energieksperiment fra 2010 faktisk har vært. Det grønne skiftet er dødt, men det betyr ikke at profitørene tillater at politikerne eller media avliver gullgåsa.

Nå bygges det nye kullkraftverk, og tyske myndigheter har til slutt blitt tvunget til å stanse stengningen av de tre siste kjernekraftverkene i landet.

Det er verd å merke seg at det ikke finnes noen «energikrise» verken i EU eller i Norge. Her bøtter vannkraften ned, og EU står på kullreserver for minst 50 år fremover. Billig strøm til alle ligger rett under føttene på europeerne.

Problemene skyldes utelukkende virkelighetsfjern klimapolitikk, basert på dommedagsvarsler, hastverks-panikk og luftige visjoner om fremtiden – samt naturligvis skrøner, lobbyisme og kickback fra vindkraftindustrien, med sine anti-fornybare monstermaskiner som aldri holder det de lover.

Virkeligheten har en tendens til å bite tilbake.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.