Mímir Kristjánsson (R) er rystet over hva Sindre Finnes mener gjør en politiker svak. 

Stortingsrepresentanten reagerer sterkt på et utsagn fra Sindre Finnes’ nye bok «Ved Ernas side», skriver Dagbladet.

Finnes skriver i kontekst til kapittelet der han forklarer hvor viktig han mener det er at spesielt politiske familier har god råd:

«En politiker med dårlig privatøkonomi er ofte en svak politiker som må bruke mye tid på å passe utgiftene sine».

Finnes begrunner utsagnet med at politikere med svak privatøkonomi i større grad faller for fristelser fra utenforstående, enn det politikerne med god privatøkonomi gjør.

Kristjánsson reagerer kraftig på utsagnet, og mener Finnes står for et ekkelt menneskesyn.

– Sist gang jeg hørte om en maktpersons ektefelle som oppførte seg slik, var det Marie Antoinette, sier han.

– Sindre Finnes’ utspill er som en tidsmaskin tilbake, det er et skikkelig ekkelt menneskesyn. Jeg trodde Høyre hadde lagt ifra seg den ideen om at de med dårligere råd er rotekopper og ikke klarer å ta vare på pengene sine, fortsetter Kristjánsson.

Erna Solbergs ektemann kjøpte pumpehagle for å beskytte henne

Han mener det er på tide med voksenopplæring i Solbergs hjem.

– Når Finnes ytrer slike meninger, er det kanskje på tide med en liten voksenopplæringstime i Solbergs hjem, freser stortingsrepresentanten.

Rødt-politikeren mener at de fleste får dårligere råd fordi de får dårligere betalt, og at det å diskvalifisere folk på den måten er å gå imot demokratiet.

Kristjánsson vil derimot ikke tillegge Erna Solberg meninger hennes ektefelle har.

Derimot påpeker han at dersom man har vært statsminister, har man tross alt vært på toppen av et demokrati.

Kristjánsson spør om Sindre Finnes mener at Einar Gerhardsen, som kom fra fattige kår og endte opp som statsminister i 17 år, var en svak politiker.

Finnes stiller seg uforstående til kritikken.

– Einar Gerhardsen levde i en tid i Norge der ingen hadde særlig god privatøkonomi. De fleste hadde mye dårligere privatøkonomi enn det de har i dag, sier Finnes og legger til:

– Jeg tenker at hvis du er politiker, må du sørge for at du i minst mulig grad utsettes eller blir fristet til å motta for eksempel en feriereise eller andre ting fra utenforstående.

Marie Antoinette var gift med den franske kongen Ludvig 16, og skal ha sagt til skrubbsultne franskmenn som ikke hadde brød; «Qu’ils mangent de la brioche», la dem spise kake.

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.