Sindre Finnes har utført hele 3600 aksjehandler i perioden hans kone, Erna Solberg, var statsminister.

Avisa Firda skreiv denne uken at Finnes tjente gode penger på å kjøpe aksjer i gruveselskapet Nordic Mining noen dager før statsminister Erna Solberg la frem regjeringserklæringen der regjeringen gikk inn for å la gruveselskapet bygge det omstridte gruvedeponiet i Førdefjorden. Finnes solgte aksjene etter at nyheten var lagt frem, og da hadde aksjene mer enn doblet seg i verdi, skriver Klassekampen.

Finnes kjøpte også aksjer i Hydro like før regjeringen varslet at selskapet skulle ta over to store vannkraftverk, og han har handlet oljeaksjer mens Solberg jobbet med å forme ut krisehjelp til hele næringen.

Erna gjør det situasjonen krever. Viser brutal handlekraft, selv om det gjør mannen æreløs

Investeringsøkonom Mads Johannesen i aksjemeklerfirmaet Nordnet mener Finnes både har somlet med å få på plass en oversikt over aksjekjøpene sine, og at om det hadde vært noen andre som hadde gjort tilsvarende, ville de alt ha sittet i fengsel.

– Dersom det var jeg som gjorde dette, hadde jeg fort havnet i fengsel, sier Johannesen.

Selv om det for mange kan fremstå som om ekteparet bevisst har forsøkt å berike seg via innsidehandel, er det noen som tror på det Solberg sier: at hun ikke var klar over hva Finnes drev med.

En av dem er stortingsrepresentant Carl I. Hagen (FrP), som sitter i kontrollkomiteen.

– Jeg tenker mye på at dette må være veldig tøft for Erna Solberg. Når du er politiker, er det veldig mye jobb dagen lang, og da er det viktig å kunne ha noen å komme hjem til og prate med. At det viser seg at den personen har løyet til deg, og ikke er til å stole på, det må være tøft, sier Hagen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.