Den samme uken som Erna Solberg annonserte at hun fortsetter som Høyre-leder, handlet ektemannen Sindre Finnes aksjer for 450.000 kroner.

Men nå lover han å slutte, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg slutter nå, og vil avstå fra det så lenge Erna er en ledende rikspolitiker. Fremover vil jeg gradvis selge alle mine børsnoterte enkeltaksjer, og senest innen 31. desember 2024, i god tid før neste stortingsvalg, vil jeg ikke eie noen børsnoterte enkeltaksjer eller finansielle instrumenter, sier Finnes i en pressemelding som Høyre sendte ut på tirsdag.

Men helt inntil nylig har Finnes fortsatt å kjøpe aksjer.

Nettstedet Tekinvestor, som viser de 50 største handlene som er gjort i en enkeltaksje daglig, viser at Sindre Finnes har vært aktiv i aksjemarkedet i november:

  • 1. november kjøpte han 25.000 aksjer i selskapet Vow. Aksjene hadde til sammen en verdi på cirka 250.000 kroner, basert på aksjekursen den dagen.
  • 6. og 14. november solgte han Vow-aksjene.
  • 16. og 17. november kjøpte Sindre Finnes til sammen 142.750 aksjer i selskapet Argeo. Basert på sluttkursen disse dagene, hadde aksjene en samlet verdi på over 450.000 kroner.

Lan Marie Berg: – Erna Solberg er ikke egnet til å bli statsminister igjen

Aksjekjøpene skjedde i samme tidsperiode som Erna Solberg holdt pressekonferanse og fortalte at hun fortsetter som Høyre-leder og statsministerkandidat frem mot 2025.

Finnes kan fortelle at det å slutte å kjøpe aksjer var en tung beslutning for ham.

– Nå som Erna ikke er statsminister burde jeg i utgangspunktet hatt anledning til å handle aksjer som alle andre. Men jeg skjønner at det ikke er så enkelt, gitt alt Erna har måttet stå i de siste ukene, skriver Finnes i uttalelsen fra Erna Solbergs kommunikasjonssjef, Cato Husabø Fossen.

Erna Solberg er tirsdag på reise i Polen med Stortingets utenriks- og forsvarskomité. Hun sier til NRK at hun er glad for denne avklaringen fra sin ektemann, og at det selvsagt skjer i samråd med henne.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.