Vi i lokalforeningen i Bergen har endelig begynt å røre på oss igjen. Foreløpig, legger vi opp til følgende 2 møter i nærmeste fremtid:

Møte: tirsdag 25 oktober, kl. 18.00
På: PEPPES PIZZA på Danmarksplass, Fjøsangerveien 30B, 5054 Bergen

PÅMELDINGSFRIST med antall og navn senest innen: SØNDAG 23/10-2022 til lozachen@gmail.com

Tema: Energipolitikk og thoriumreaktorer
Foredragsholder har hovedfag i Uorganisk Kjemi fra UiB, har jobbet hovedsakelig i oljebransjen, og forsøkte seg tidlig som grunder. Han var med og forsøkte å etablere et selskap i oljebransjen, har vært med-patent forfatter, og generelt vært opptatt med energipolitikk i lengre tid.

Han kritiserte Solbergregjeringen for sin vindmøllepolitikk og sin signering av ACER avtalen i to innlegg i Resett, i 2018. Det resulterte i eksklusjon fra FrP i 2019! Men, interessen for Thorium kom alt i 2011 da Ketil og Siv (i FRP) fremmet tanken om Thorium basert atomkraft. Han holdt så i 2012 et foredrag om anvendelse av saltsmeltereaktoren i oljesand prosjektet for Statoil i Canada.  Deltok på Thorium conferanse i USA i 2012 og 2013.

Det legges opp til samtale og diskusjon etter foredraget.

Møte: tirsdag 8 november, kl. 18.00 (under planlegging)
På: PEPPES PIZZA på Danmarksplass, Fjøsangerveien 30B, 5054 Bergen

 Tema: Justismord som en regel og ikke et unntak i offentlig forvaltning?
Foredragsholderne er to lokale private entusiaster som har vært dypt engasjert i mange år, bl.a. i barnevernets gjøren og laden lokalt, og også sentralt. De har i mange år har arbeidet ufortrødent og målrettet for å samle informasjon og fremme innsigelser vedrørende åpenbart uriktige avgjørelser og resultater i flere alvorlige saker.

Det legges opp til evt. korte spørsmål underveis i foredraget, og diskusjon og samtale etterpå.

Møterom
Vi tenker oss i utgangspunktet at vi tar møtene på samme sted som vi hadde i mai i år, Peppes Pizza på Danmarksplass, som har plass til 22 – 25 deltagere. Da er lokalleien at hver og en som sist, kjøper noe pizza og noe å drikke. Dette er veldig greit for oss som arrangerer dette, fordi da slipper vi å måtte administrere og innkassere og forvalte penger fra folk for å betale en evt. høy lokalleie. Og da kan vi legge opp til forholdsvis kort påmeldingsfrist (1-2 uker) på forhånd, slik at vi får en god oversikt over hvor mange som faktisk kommer, og kan velge møterom deretter.

Skulle allikevel interessen for noen av foredragene som vi planlegger å presentere fremover bli så stor at dette lokalet blir for lite, må vi sette et maks antall deltagere etter prinsippet førstemann til møllen, eller vi må velge et større møterom som da mest sannsynlig kan medføre forholds høy lokalleie.

Da vil vi måtte se oss tvunget til å måtte legge opp til en form for egenbetaling / selvkost på forhånd, muligens typisk i størrelsesorden Nok. 50,- / person alt etter hvilket lokale vi får tak i. Da må det bli bindende påmelding med forhåndsbetaling, fordi vi selv ikke har økonomi til å måtte dekke evt. kostnader og tap. Vi ønsker jo selvfølgelig at så mange som mulig skal kunne delta, så ta gjerne med interesserte venner og bekjente, men vi vil helst unngå at dette skal begynne å koste penger.

Dette er et dilemma som vi får løse etter hvert og kommer tilbake til ved behov. Hvis det er noen av dere som har en løsning på dette, vil vi være svært takknemlig for at dere vil dele dette med oss.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.