En 27 år gammel tidligere lærer er tiltalt, mistenkt for voldtekt av barn, barnepornografi og mishandling. Han fikk beholde jobben, selv om det var kjent at han var pedofil.

Den tiltalte var lærer for barne- og ungdomskoleelever i Borås. Femten elever skal ha blitt utsatt for overgrepene, og tiltalen omfatter 30 saker, skriver SVT.

Polisen har genomfört ett 80-tal förhör med de utsatta barnen, deras föräldrar, skolpersonal och övriga berörda.

– Det är ett mycket omfattande ärende där utredningsarbetet har pågått under mer än ett års tid och växt allt eftersom att nya uppgifter kommit in, säger kammaråklagare Andreas Lennartsson som är förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

Saken har vært utredet i over et år, og vokser etter som nye opplysninger kommer inn. Den tiltalte har erkjent enkelte av tiltalepunktene, og har vært i politiets varetekt siden i sommer. Han ble utestengt fra skolen sommeren 2021.

– Han sökte hjälp redan 2018 och har gått i terapi och fått medicin. Men det har uppenbarligen inte hjälpt. Han erkänner ett fall av våldtäkt och ett grovt sexuellt övergrepp, säger advokat Lars Almlöf som är mannens försvarare till SVT Nyheter Väst.

Selv om læreren oppsøkte hjelp på grunn av sin pedofili, fikk han fortsette å jobbe i skolen. Resultatet ble voldtatte barn.

Se også onsdagens Rett på sak-sending om det samme temaet.

Rett på sak #23 – Overgrep er den nye «kjærligheten»


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.