Organisasjonsleder i Bydelsmødre Norge, Nasreen Begum.

Den statlige støtten til organisasjonen Bydelsmødre blir frosset etter at flere ansatte har varslet om dårlige arbeidsforhold og konflikter.

Ifølge NTB vil innvandrerorganisasjonen Bydelsmødre nå miste sin millionstøtte over statsbudsjettet.

– Imdi tar varslene på alvor og følger opp disse grundig. Vi er i dialog med organisasjonen og har stanset utbetaling av andre termin i påvente av at undersøkelsene ferdigstilles. Det sier divisjonsdirektør Benedicte Barkvoll i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) til NRK.

Organisasjonen har etablert frivillige grupper i åtte Oslo-bydeler og seks kommuner siden oppstarten i 2016 og fikk støtte på en million kroner i statsbudsjettet i 2021.

Målet til denne virksomheten skal være å skape «synlige og trygge brobyggere mellom det offentlige og lokalsamfunn» blant kvinner, primært med etnisk minoritetsbakgrunn.

Flere tidligere ansatte har varslet mot ledelsen. Det skal blant annet dreie seg om HMS-arbeid, arbeidskontrakter, overtidsbetaling, ledelsesatferd og arbeidsbelastning.

Nå har myndighetene altså satt ned foten og foreløpig avsluttet videre, offentlig støtte til organisasjonen.

I regi av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) har Norge temmelig generøse støtteordninger for innvandrere som oppretter organisasjoner og foreninger av ymse slag.

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.