Daglig leder Shabana Rehman i stiftelsen Født Fri klager på Imdi etter kuttet i statsstøtten. Foto: Heiko Junge / NTB

Stiftelsen Født Fri klager Integrerings- og mangfoldsdirektoratet til Kunnskapsdepartementet etter at direktoratet holdt tilbake deler av driftsstøtten.

– Det kan ikke være tvilsomt at Imdis vedtak er ugyldig både som følge av tilblivelsesmangler, sviktende saksbehandling og feil i det faktiske grunnlag, står det i klagen fra Født Fri, som ledes av Shabana Rehman.

Det var i september det ble kjent at Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) kutter statsstøtten til Født Fri, som jobber for likestilling på tvers av kjønn, tro og etnisitet, etter at en granskning påpekte dårlig økonomistyring i organisasjonen.

Født Fri tilbakeviste kritikken, men tidligere denne måneden valgte Imdi å opprettholde vedtaket som betyr at stiftelsen ikke får utbetalt 3 millioner kroner i andre termin. Nå klager altså stiftelsen Imdi inn til Kunnskapsdepartementet.

– Klagens kjerne er større enn Født Fri, Imdi og departementet. Denne saken handler om hvorvidt rettsstaten fungerer, sier Shabana Rehman i en pressemelding.

I klagen skriver stiftelsens advokat Harald F. Strandenæs at det ikke finnes noen organisasjon som ikke i ettertid kan kritiseres for sin bruk av midler eller for svikt i formelle abstrakte krav til økonomistyring.

– Dersom departementet velger å frata Stiftelsen midler på basis av det faktum som foreligger, legges det krav til virksomhetsutøvelse på offentlige midler som de færreste, om noen, i realiteten tilfredsstiller.

Han mener også at Imdi ikke har kommentert eller analysert aktivitetene og resultater Født Fri har skapt.

 

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.