Shabana Rehman, daglig leder i stiftelsen Født Fri under pressekonferansen der hun tilbakeviser kritikken om dårlig økonomistyring og ber om at IMDis vedtak om å stanse finansieringen omgjøres. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Støtten på 6 millioner kroner til stiftelsen Født Fri er fjernet fra neste års statsbudsjett. Beløpet er i stedet omdisponert.

Stiftelsen har hele tiden avvist kritikken om dårlig økonomistyring og krever at all pengestøtte for 2020 blir betalt ut.

Kunnskapsdepartementet varslet i forrige måned at stiftelsen vil miste statsstøtten i 2021. Bakgrunnen var en granskingsrapport der det fremgikk at stiftelsen ikke har brukt tildelte midler i tråd med formålet, skriver Vårt Land.

Organisasjonen Bydelsmødre får 1 million kroner fra posten «tilskudd til nasjonale ressursmiljø på integreringsfeltet», posten Født Fri fikk støtte fra.

Posten «tilskudd til integreringsarbeid i regi av frivillige organisasjoner» blir tilført 5 millioner kroner. Pengene skal særlig styrke norskopplæring.

Statsbudsjettet viser også at Innvandrernes landsorganisasjon (INLO) mister 600.000 kroner i statsstøtte neste år.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.