Shabana Rehman, daglig leder i stiftelsen Født Fri, reagerer på at IMDi har betalt revisjonsselskapet EY nesten 1,5 millioner for å granske økonomistyringen i stiftelsen. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB

EY har fakturert Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) nesten 1,5 millioner kroner for granskingen av Shabana Rehmans stiftelse Født Fri.

Til sammen har det kostet 1.468.625 kroner å bruke det private konsulentselskapet til å granske om Født Fri har rotet med økonomien, ifølge VG.

– Det er kostbart å drive revisjon, men alternativet er at vi ikke oppdager brudd på retningslinjene for statlige tilskudd, sier Katarina Heradstveit, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i IMDi.

IMDi har konkludert med at stiftelsen har hatt for dårlig økonomistyring, noe Rehman er sterkt uenig i. Forrige uke stoppet IMDi pengestøtten på 3 millioner kroner til Født Fri.

Shabana Rehman reagerer på at revisjonen har vært så kostbar.

– Særlig at de etter den første revisjonen har brukt over en million skattekroner på å bekrefte en rapport som vi mener vi tilbakeviste. Vi føler det var dyrt og unødvendig, sier Rehman til VG.

Frode Skårmo Krabbesund i EY har tidligere sagt til VG at de ikke kan kommentere en rapport de har avlevert.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.