Kulturminister Trine Skei Grande og stortingsrepresentant Abid Raja klipper båndet for å markere åpningen av lokalene til stiftelsen Født fri. Shabana Rehman er daglig leder i stiftelsen. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix

Stiftelsen Født Fri tilbakeviser kritikken om dårlig økonomistyring og ber om at IMDis vedtak om å stanse finansieringen omgjøres.

– Vi ber om at vedtaket omgjøres. Videre ber vi om at IMDi legger til grunn at det ikke er vesentlige kritikkverdige forhold i Stiftelsen Født Fris bruk av offentlige midler, går det fram av stiftelsens svar som ble oversendt Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) tirsdag.

– Vi kjenner oss ikke igjen i den beskrivelsen vi er gitt. Vi har levert og har fått gode tilbakemeldinger fra IMDi i de tre årene vi har vært i virksomhet, sa styreleder Jan Asker da stiftelsen la fram sitt tilsvar tirsdag ettermiddag.

Stiftelsen Født Fri, ledet av Shabana Rehman, fikk nylig hard kritikk i en granskningsrapport utført av revisjonsselskapet EY på oppdrag fra IMDi.

Rapporten slår fast at stiftelsen ikke har brukt tildelte midler i tråd med formålet, at den ikke har god økonomistyring og at den kan ha brukt midler til private formål.

Kunnskapsdepartementet varslet i kjølvannet av granskningen at regjeringen ikke vil videreføre støtten til Født Fri i 2021. IMDi vil dessuten holde tilbake utbetalinger ut året.

 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.