I juli 2022 skrev Sydsvenskan at det rød-blå byrådet i Malmö, bestående av Socialdemokraterna (S) og Liberalerna (L), i fire år har klart å gjøre innsparinger i budsjettene med støtte fra Miljöpartiet (MP). Som takk for stemmene har tre miljöpartister fått godt betalte jobber i rådhuset.

Opposisjonen i Malmö har anklaget MP for å være kjøpt og betalt, og etter valget vil det komme nye regler som gjør det umulig å fortsette stemmekjøpet. Muligheten for å gi fulltidsjobber til støttepartier forsvinner da med de nye reglene.

Nils Littorin, som er partileder for Malmölistan, forsøkte å spørre den lokale S-toppen, Katrin Stjernfeldt Jammeh, om byrådet i Malmø kjøper støtte for å få gjennomslag for budsjettet.

Til tross for flere forsøk fikk Nils Littorin ingen svar, og Stjernfeldt Jammeh valgte å forlate stedet.

Document kontaktet Littorin, som mener det handler om korrupsjon og at journalistene ikke gjør jobben sin, som er å granske den politiske makten. Socialdemokratene har kjøpt stemmer fra Miljöpartiet og med det politisk makt, sier Littorin til Document.

Det er riksdagsvalg i Sverige på søndag, og det er fremdeles helt åpent hvilken blokk som vinner.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.