Nils Littorin, leder for det venstrepopulistiske partiet Malmölistan, ble hetset og kalt «jævla rasist» da han tok til orde for strengere straffer for voldtektsforbrytere.

Littorin la selv ut et videoklipp av hendelsen på X og spurte hvorfor debatten i Sverige er så underlig, skriver Fria Tider.

– Nå er det en kvinne her som roper noe veldig stygt. Man kan ikke snakke stygt om voldtektsmenn, for da skriker venstresiden «jævla rasist». Vi må beskytte voldtektsmenn, ikke glem det.

Han fortsetter:

– Hvordan i helvete skjedde dette? Jeg kommer fra venstresiden. Hva har skjedd med dere, kamerater? Mine gamle røde kamerater? Hvorfor kommer dere og skriker rasist til noen som vil kaste voldtektsmenn til helvete ut fra dette landet? Er dere for dem?

Littorin forlot Kommunistpartiet i 2019 sammen med halvparten av de tidligere medlemmene i Malmö,  for i stedet å stifte Malmölistan.

Men å være motstander av voldtekt blir altså ansett som rasisme av enkelte sosialister i Sverige.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.