I august gikk 215 selskaper konkurs i Norge. Det er 52 prosent flere sammenlignet med august i fjor. I serveringsbransjen ble antall konkurser nesten doblet.

– Sommerens oppblomstring av konkurser fortsatte i august. Basert på de siste månedene er vi inne i et trendskifte med sterk konkursvekst, og høsten ser ikke lovende ut, sier administrerende direktør Christian Aandalen i Fair Group.

I august gikk 215 selskaper konkurs, sammenlignet med 140 i august i fjor. Så langt i år har 1.974 selskaper gått konkurs, nesten 15 prosent flere sammenlignet med samme periode i fjor.

Serveringsbransjen og detaljhandelen trekker opp konkurstallene. I alt gikk 27 serveringsvirksomheter konkurs i august, nesten dobbelt så mange som i august i fjor.

I august ble konkursene også større og mer alvorlige. Virksomhetene som gikk konkurs, omsatte for omtrent 1,1 milliarder kroner, opp 86 prosent sammenlignet med august i fjor. 723 ansatte ble berørt av konkursene.

– Rekordhøye energipriser inn mot vinteren gjør at vi venter at inkasso både i bedrift og privat knyttet til strøm vil øke sterkt, sier Aandalen.

Husk å støtte Document også i sommer:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.