S-profilen Saida Hussein Moge i Göteborg mener partiet har blitt for fremmedfiendtlig og skaper rasisme, skriver Göteborgs-Posten. På Facebook-siden sin kritiserer hun Magdalena Andersson – og skriver videre at hun har mistet tilliten til S-lederen.

Misnøyen har bygget seg over tid med at statsministerens uttalelse om at «Somalitown» er dråpen, sier hun til DN.

– Socialdemokratene  står ikke lenger for de verdiene og prinsippene jeg tror på. Socialdemokratene kommer lenger fra røttene og nærmer seg i økende grad høyrepolitikk. Mens de har blitt et mer fremmedfiendtlig parti, skrev hun i en uttalelse på Facebook mandag kveld.

Hun kritiserer i hovedsak Anderssons uttalelse om at Sverige ikke ønsker en «Somalitown». Hun mener ordene gir næring til rasisme, hat og ekskludering.

– Jeg vil oppfordre alle som har tenkt på å gi meg stemmene sine i valget om å ikke gjøre det […] Jeg ber alle om å bruke stemmene sine for å få slutt på de onde kreftene i samfunnet, skriver hun på Facebook. 

Det var en uttalelse fra Magdalena Andersson i DNs partilederintervju som ble dråpen for henne. Der kan statsministeren kommentere et tidligere S -forslag om maksimaltak for ikke-nordiske personer i utsatte områder:

Vi vil ikke ha Chinatowns i Sverige. Vi vil ikke ha Somalitown eller Little Italy, vi vil leve blandet med de forskjellige opplevelsene vi har.

– Det føltes som en kniv i ryggen. Det er en person som er så høyt oppe i hierarkiet, øverst i landet og i partiet, og hun uttaler seg om en hel gruppe mennesker på den måten. Som svensk-somalier kan jeg ikke akseptere det. Det avler hat, rasisme og følelsen av utenforskap, sier Moge til DN.

Saida Hussein Moge er somalier og kjent for sitt engasjement i eksklusjonsområdet Biskopsgården i Gøteborg og er medlem av kommunestyret i byen. Hun står på S-lister både til kommune- og stortingsvalget. 

Saida sa til DN at hun nok ville være bedre egnet som aktivist enn som politiker. 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.