Tremånedersrenten Nibor, som er avgjørende for rentene bankene tilbyr boliglånskunder, er steget til det høyeste nivået på mer enn ti år, skriver Dagens Næringsliv.

Nibor med tre måneders løpetid, har denne uken steget til 2,57 prosent – det høyeste nivået siden 2012. Så sent som i mai lå denne renten på 1,22 prosent, og i fjor sommer var den nede i 0,19 prosent.

Rentemegler Thomas Nordvang i Sparebank 1 Nord-Norge sier pilene i rentemarkedet peker rett opp, og at markedet nå priser inn en rente på 3,93 prosent i mars neste år, før den bikker fire prosent på våren. Det betyr, ifølge Nordvang, en boliglånsrente ut til kundene på over 5 prosent.

I dag ligger en normal boliglånsrente på rundt 3 prosent, litt avhengig av sikkerhet og bankforbindelse.

DNB Markets venter at Norges Bank hever renten med 0,5 prosentpoeng i september, og ytterligere 0,25 prosentpoeng både i november og desember. Da vil styringsrenten ligge på 2,75 prosent.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.