På to år har Norges Bank økt styringsrenta fra null til fire prosent. Nå har den effektive boliglånsrenta i flere banker passert sju prosent.

Dagens Næringsliv har sjekket de oppdaterte listeprisene på et normalt annuitetslån på 2,5 millioner kroner med 85 prosent belåningsgrad og 25 års nedbetalingstid.

Vekselbanken, som er en lokal sparebank i Voss som inngår i Eika-gruppen, tilbyr en effektiv rente på 7,71 prosent i avisens låneeksempel.

Lillesands Sparebank i Agder tar samtidig nå en effektiv boliglånsrente på 7,02 prosent i det samme låneeksempelet, etter en renteheving på 0,25 prosentpoeng i kjølvannet av at Norges Bank satte opp styringsrenta med like mye tidligere denne måneden.

De største bankene i Norge har også passert seks prosent etter å ha fulgt Norges Banks renteheving: Nordea har en effektiv boligrente på 6,17 prosent i låneeksempelet, DNB ligger på 6,12 prosent og Danske Bank på 6,08 prosent.

Norges Bank har signalisert at de vil komme med nok en heving i september.

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.