Robert Habeck under en pressekonferanse i Berlin den 23. juni 2022. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB.)

Det russiske energiselskapet Gazproms påstander om at det er tekniske grunner til de minimale gassleveransene til Tyskland, er usanne, og skrønene som fortelles om turbiner, er farseaktige, sier Tysklands klima- og økonomiminister Robert Habeck etter Gazproms kunngjøring om at bare 20 prosent av kapasiteten til gassrørledningen «Nord Stream 1» er i bruk.

Strupingen av gasstilførselen er ingen overraskelse, men det er irriterende at Gazprom oppgir andre årsaker, sier den tyske statsråden ifølge Die Welt.

«De har ikke engang guts til å si at vi er i en økonomisk krig med dere», legger han til.

Gazprom vil bestemme «etter eget forgodtbefinnende» om gassflyten skal stoppe helt, sier De Grønne-politikeren.

Russlands president Vladimir Putin spiller et «perfid spill», lød Habecks første kommentar til reduksjonen i leveransene.

Det finnes ikke tekniske grunner til den påstått manglende turbinen, hevder den tyske statsråden:

Eksportpapirene fra Siemens Energy for en turbin til gasskompressorstasjonen i nærheten av St. Petersburg er fullstendige, men Russland nekter å utstede importpapirer, sier Habeck. «Russland bryter avtaler og legger skylden på andre.»

Siemens Energy bekrefter Habecks uttalelser, skriver Die Welt.

En hybridkrig kan føres med mange midler, og det Habeck gjør her, er å forsøke å få Russland, som normalt holder kortene tett til brystet, til å vise dem.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.