Torsdag 7. juli ble politiet varslet til området Morö Backar i Skellefteå etter at en jente ble funnet alvorlig skadet. Jenta har siden blitt tatt vare på på  intensivavdelingen og holdt i kunstig koma, men nå kunngjør Åklagarmyndigheten i en pressemelding at jenta har våknet opp.

Hun blir fortsatt ivaretatt for skadene sine, men hun har vært i stand til å bli flyttet fra intensivavdelingen.

– Flickan är vaken men det är inte aktuellt att höra henne i nuläget och det är osäkert om det kommer vara möjligt eller lämpligt att höra henne i utredningen. Vi måste göra en bedömning av vad hon kommer att ha för förmåga att minnas och berätta och väga det mot den belastning som ett förhör skulle komma att innebära för henne, sier kammeradvokat Irene Falk.

En 13 år gammel gutt er mistenkt for drapsforsøk og grov voldtekt mot barn. Aktor har tidligere bestemt at en medisinsk aldersvurdering av den mistenkte bør utføres, da det er indikasjoner på at gutten er eldre enn det som er oppgitt i befolkningsregisteret. Hvis det viser seg at den mistenkte hadde fylt 15 år ved tidspunktet for forbrytelsen, kan han bli tiltalt.

Resultatet av aldersvurderingen forventes å foreligge tidligst i midten av august. Ifølge aktor vil den tekniske etterforskningen av saken, som består av spor som er sikret på forbrytelsesstedet, ikke være ferdig før september.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.