Klokken 17 torsdag ettermiddag ble en gutt overfalt og sparket i hodet av et titalls gutter og jenter sør i Stockholm, ifølge politiet. Han er blitt såpass skadet at han må på sykehus, men er ikke livstruende skadd.

– Pojken ska inte vara livshotande skadad, säger Anna Westberg, presstalesperson för Stockholmspolisen.

– Vi fick ett samtal från en förbipasserande som såg ett ungdomsgäng som slog och sparkade den här killen. När polisen kom till området lite senare så påträffade vi ett antal personer som överensstämde med signalementet som vi hade fått från vittnen och från brottsoffret själv, säger Anna Westberg.

Politiet har pågrepet fire av overgriperne. Men de er under 15 år og blir derfor kun kjørt hjem til foresatte.

– Fyra stycken är nu misstänkta för brott och att ha varit inblandade i det här. Tre av dem kommer att rapporteras för synnerligen grov misshandel och en annan person kommer bli rapporterad för olaga hot. Eftersom de är under 15 och inte straffmyndiga så upprättar man en anmälan och kör hem dem till vårdnadshavare. Socialtjänsten kommer att kopplas in, säger Anna Westberg.

Expressen

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!