Matteo Salvini. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB.

Det politiske spillet om regjeringen i Italia har onsdag ettermiddag tatt en ny vending, idet Lega-leder Matteo Salvini med stilltiende samtykke fra Forza Italia-leder Silvio Berlusconi har satt politiske betingelser for å støtte en fortsatt Draghi-regjering uten Femstjernersbevegelsen.

Salvini krever at innenriksminister Luciana Lamorgese – som etter hans mening er ansvarlig for en mislykket innvandringspolitikk – og helseminister Roberto Speranza må gå av for å gi sin støtte til Draghi, skriver Corriere della Sera.

Mario Draghi. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB.

Betingelsene Salvini setter, vil være bortimot uakseptable for Draghi, skriver den italienske avisen.

All den tid Draghi virker svært lite lysten på å gå i politiske forhandlinger om fornyet tillit, men nærmest forlanger betingelsesløs samarbeidsvilje, rykker med ett nyvalget nærmere. Men utfallet av spillet forblir enn så lenge i det blå.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.