Det har vakt internasjonal oppsikt at sjefen for DNB, Kjerstin Braathen, under et intervju på World Economic Forum i Davos, sa at under energiovergangen til et nytt samfunn er smerte en del av prosessen. -Folk må lære å bære smerte, sa Braathen og nevnte også inflasjonspress.

Det er ikke vanlig at sjefen for en norsk storbank offentlig går inn for samfunnsendringer som påfører vanlige folk «smerte» og endog sier at det blir de nødt til hvis vi skal nå ønskede mål på energiområdet.

Braathen er et ekko av Biden-regimet som bevisst har stengt leteaktivitet på amerikansk side, slik at Washington har måttet gå på tiggerferd til utlandet for å skaffe nok olje.

Biden sa sist uke at høy bensin- og dieselpris er nødvendig hvis USA skal bryte avhengigheten av fossil energi. Hans økonomiske rådgiver Brian Deese sa på CNN at høy drivstoffpris var nødvendig for å forsvare den nye liberale verdensorden.

Intervjuet vakte stor oppmerksomhet. Her sier representanter for administrasjonen med presidenten i spissen at de høye energiprisene er tilsiktet og at folk må lære seg å tåle dem.

Det er hva folk mistenker. Drivstoffprisen steg 66 prosent fra november 2020 til 2021, lenge før Putin invaderte Ukraina.

Det er nøyaktig det samme Kjerstin Braathen sier. Selv har hun ikke problemer med å betale 27 kroner literen. Hun tjener 14 millioner i året.

Norske finansfolk er ikke like frittalende på hjemmebane som i Davos.

Det etterlater folk med en følelse av at de er objekter i et gigantisk eksperiment der noen føler de har rett til å spille hasard med samfunnet under dekke av å skulle redde klimaet.

Med i dragsuget går tilliten mellom velgere og valgte. Biden sto nylig frem og sa han skulle sende millioner av tonn fra den strategiske oljereserven ut på det amerikanske markedet for å drive ned prisen. Nå viser det seg at oljen ikke har gått ut på det amerikanske markedet. En god del av den er solgt til utlandet, til Nederland og Kiina! Biden selger amerikanernes strategiske reserver til Kina som kan velte seg i billig russisk olje. Amerikanernes synes det sier alt om Biden: Han vil dem ikke vel.

CNN’s Victor Blackwell asked Deese to speak to comments President Joe Biden made earlier in the day suggesting Americans would pay high prices for «as long as it takes» for the war in Ukraine to end.

Blackwell noted that experts have predicted the war’s end is unlikely to come in the near future before asking Deese «what do you say to those families that say ‘listen, we can’t afford to pay $4.85 a gallon for months, if not years. This is just not sustainable’?»

«What you heard from the president today was a clear articulation of the stakes,» Deese answered. «This is about the future of the liberal world order, and we have to stand firm.»

 

https://justthenews.com/politics-policy/energy/white-house-advisor-tells-cnn-high-gases-prices-necessary-future-liberal

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.