Nyhetsredaktør i TV 2 Karianne Solbrække skal ikke ta redaktøravgjørelser i saker knyttet til Arfan Bhatti. Solbrække har selv bedt seg fritatt.

Det skriver TV 2 i en pressemelding etter at det de siste dagene har blitt stilt spørsmål om nyhetsredaktør Karianne Solbrækkes habilitet i saker som omhandler Arfan Bhatti. Solbrække har hatt et forhold til Bhatti.

— Jeg har sagt til sjefredaktør Olav T. Sandnes at jeg ikke skal være den som tar redaktøravgjørelser i saker der Bhatti er involvert. Og det er han enig i. Jeg har bedt om dette av hensyn til TV 2, fordi det nå stilles spørsmål ved vår uavhengighet, sier Solbrække.

Fra nå av skal nyhetssjefen og sjefredaktøren ta beslutninger i saker som omhandler Bhatti.

Sjefredaktør Sandnes understreker at han ikke har endret mening om Solbrækkes integritet.

– Jeg mener Karianne har vært i stand til å ha – og ta – det redaksjonelle ansvaret i saker om Bhatti. Hun har hele tiden hatt min fulle tillit og den har hun fortsatt. Men jeg er samtidig enig i at dette er en klok avgjørelse når det nå stilles spørsmål ved vår journalistikk i dekningen av saker som har med Bhatti å gjøre, sier Sandnes.

Sandnes erkjenner imidlertid at åpenhet om saken på et tidligere tidspunkt kunne vært riktig.

– Åpenhet om bakenforliggende forhold er sentralt i journalistikken. Når denne saken nå har kommet opp, ser jeg at TV 2 hadde vært best tjent med å være åpne på denne relasjonen tidligere, selv om det ligger over 15 år tilbake i tid. Men da Solbrække ble ansatt i 2016, var det mange hensyn å ta. Også private. For meg var det vesentlig at den kortvarige relasjonen lå 11 år tilbake i tid da hun ble nyhetsredaktør, sier sjefredaktøren.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.