Nyhetsredaktør Karianne Solbrække er ikke inhabil i saker som omhandler islamisten Arfan Bhatti, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Solbrække har vært kjæreste med Arfan Bhatti, men er likevel ikke inhabil i saker der han omtales, ifølge TV 2.

Nær samtlige etablerte medier unnlot å identifisere «TV 2-journalisten» da de i 2008 omtalte og refererte fra en straffesak mot Bhatti, hvor Solbrække opptrådte som vitne. Noen år senere ble Solbrække forfremmet til nyhetsredaktør.

Professor om TV 2-Solbrække-saken: – Skaper inntrykk av at pressen beskytter hverandre

Den straffedømte islamisten Bhatti har den siste uken blitt omtalt på grunn av kontakten han hadde med Zaniar Matapour som er siktet etter masseskytingen ved utestedene Per på hjørnet og London pub i Oslo.

Document pekte lørdag på problemene dette skaper for TV 2s troverdighet og integritet: Græsvik-saken: Mediene tier om forhistorien.

TV 2 har satt seg i en situasjon hvor man er ute av stand til å dekke Norges farligste islamist på en troverdig måte. Det får selvsagt også følger for kanalens dekning av Matapour og angrepet forrige lørdag.

Når TV 2 dekker saker Bhatti er involvert i, er det Solbrække som er ansvarlig for kanalens nyhetsdekning. Administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes bekrefter overfor Aftenposten at hun ikke er vurdert å være inhabil.

– Jeg vurderte uavhengigheten og habiliteten til alle mine redaktører på tidspunktet de ble ansatt. Det er ingenting ved den siste tidens
hendelser som endrer på de habilitetsvurderingene jeg gjorde da Karianne Solbrække ble ansatt. Jeg har ikke hatt grunn til å betvile hennes vurderinger, sier Sandnes.

– Det er altså sånn å forstå at nyhetsredaktøren, til tross for den tidligere relasjonen, kan jobbe med saker som involverer Arfan Bhatti?

– Som sagt er det ingenting ved den siste tidens hendelser som gjør at jeg gjør andre habilitetsvurderinger enn de jeg gjorde da hun ble ansatt.

Karianne Solbrække avviser å svare på spørsmål, og henviser til sin sjef Olav T. Sandnes.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.