Et øyenvitne sto ansikt til ansikt med gjerningsmannen på Field’s bare minutter før skytingen begynte. Det ble også tatt et bilde av mannen. Vitnet, som har et arabisk navn, sier mannen sa at våpenet han bar på, ikke var ekte. Det motbeviste han kort tid etter.

Mediene rapporterer mannens hudfarge, hvilket er naturlig, men ikke hvis det er gjerningsmenn fra det utvidede Midtøsten. Det er bemerkelsesverdig at mannen ikke foretok seg noe overfor vitnet som fotograferte ham. Navnet Mahdi Al-Wazni tyder på såkalt annen etnisk herkomst.

 

– Han var lys i ansiktet og gikk kledd i jakt- eller militærklær og bar et jaktgevær, forteller et øyenvitne til danske TV 2.

Vedkommende tok et bilde av den antatte gjerningsmannen, som beskrives som lys i huden ikledd grønne shorts og med et stort våpen slengt over skulderen.

– Han så ut som han var veldig sint, sier øyenvitnet, som forklarer at mannen sa til ham at våpenet ikke var ekte da han begynte å filme ham.

– Han virket som han var veldig stolt over det han gjorde, forteller mannen videre, som sier han umiddelbart løp for å finne sin datter etter å ha støtt på gjerningsmannen. (NTB)

Bildet av mannen kan ses her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.