TV 2-journalist Fredrik Græsvik mistet kontrollen, og forsøkte å påvirke arbeidsgiver til å gi ansatt sparken basert på falske anklager. Nå må TV 2 beklage pøbeljournalistens oppførsel.

Selvsagt dreier det seg om masseskytingen i Oslo sentrum. At noen knyttet dette til islam, ble for mye for den erfarne reporteren.

Selv om gjerningspersonen har tilknytning til islamisme (IS) og Arfan Bhatti, eks-kjæresten til TV 2s nyhetsredaktør. Dette ifølge PST, ikke ifølge «høyreekstreme» nettaviser.

TV 2s nyhetsredaktør var kjæreste med jihadist

Nettavisen har plukket opp saken.

Den ekstreme islamisten Arfan Bhatti skal være i Pakistan for tiden, men det er kommet frem at han tidligere har vært en del av omgangskretsen til Matapour.

De to ble blant annet stoppet av politiet og arrestert for å være i besittelse av kniver i april i år.

Arfan Qadeer Bhatti er en norsk islamist, kjent for å ha medvirket til skudd mot synagogen i Oslo i september 2006. Bhatti er født og oppvokst i Norge, men har pakistanske foreldre.

Nåværende nyhetsredaktør i TV 2 er altså den samme som tidligere var kjæreste med denne Bhatti. Slikt småtteri begrenser ikke muligheten for å gjøre karriere i norske medier.

Men Eirik Furuseth reagerte, og skrev på sin Facebook-side:

«VG melder at drapsmannen ble stoppet sammen med konebankeren og islamisten Arfan Bhatti. Pussig nok melder ikke TV 2 dette

Det kan ha sammenheng med at TV2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække synes det var en god idé å operere som Bhattis elskerinne over lengre tid, og at TV2 ikke skjønner problemet med å ha en nyhetsredaktør som står i med norges farligste islamist.».

Da klikket Græsvik fullstendig, og kom med det som man kan oppfatte som trusler mot Furuseth.

Kun tre kvarter etter publisering på Facebook fikk Furuseth meldinger av Fredrik Græsvik

Slik innledet Fredrik Græsvik samtalen med Eirik Furuseth på meldingstjenesten Messenger. Skjermdump.

– Det første han gjør er å kontakte meg på Facebook. Når han kritiserer meg for ting han hevder at jeg har skrevet, ber jeg han komme med dokumentasjon på utsagnene, forteller Furuseth til Nettavisen.

Græsvik gir seg ikke med dette, men kontakter Furuseths arbeidsgiver via e-post.

«Dere har (tror jeg – det er i hvert fall det bioen hans hevder) en ansatt som ikke synes muslimer er noe særlig. Dette uttrykker han ganske tydelig på SoMe (sosiale medier journ.anm.). Han flagger arbeidsplass ganske tydelig i bio. Jeg kunne tenke meg å lage en sak på hvordan arbeidsgivere forholder dere til hatytringer fra ansatte. Skjønner at dette er komplisert, men er dette noe dere vil snakke om?»

Sånn holder en såkalt stjernejournalist på, siden han ikke lenger er USA-korrespondent og 24/7 Trump-hater.

Alf R. Jacobsen skrev nylig en fabelaktig kronikk her i Document. Et av poengene var: En journalist skal alltid spille på lag med den lille mann.

Det frie ordet skal alltid ha brodd mot makten

Græsvik elsker å trakassere de små og smiske med eliten. Det er ikke journalistikk, det er undertrykkelse og aktivisme som er hans agenda. Etter min mening altså.

Heldigvis får Furuseth støtte fra sin arbeidsgiver Finansco, som ber om dokumentasjon på de grove anklagene fra Græsvik.

TV 2 hadde ikke noe annet valg enn å beklage. Så får vi se om Græsvik lærer noe av episoden. Man tar seg i å tvile.

Furuseth forteller at han særlig reagerer på at Græsvik prøvde å kontakte klubben til barna hans, samt timingen.

Selvsagt. Angrip barna! Slik viser man sin uendelige godhet og politiske korrekthet. Unger til folk med feil meninger bør selvsagt utestenges fra fotballaget? Er dette virkelig noe folk støtter?

– Alle som kjenner meg vet at det er null sjans for at jeg kommer med hat mot verken homofile eller muslimer. Timingen hans er jo også interessant, han tar altså kontakt under ett døgn etter masseskytingen, mens jeg og min kone prøver å finne ut om alle de homofile vennene våre er i god behold.

– Hva hvis jeg ikke hadde en arbeidsgiver som tok meg i forsvar. Det er et voldsomt forsøk på karakterdrap, og med svært grove hjelpemidler.

Græsvik ønsker ikke å kommentere saken. Det er kanskje like greit.

Ut fra Facebook-siden fremstår ikke Eirik Furuseth som en homohatende islamofob. Det er bilder av Pride-flagg og hyllest av Lise Klaveness.

Men han stilte noen spørsmål, og beveget seg utenfor den rådende fortellingen. Da skal man knuses, uansett.

Hva mener Furuseth om ditt eller datt? Jeg aner ikke, men han fremstår ikke som en voldsmann, og heller ikke som en patetisk journalist som Græsvik, som forsøker å ta levebrødet fra folk.

Vi har sikkert mye å være uenige om, jeg og Eirik Furuseth. Men jeg stiller på hans side mot bølla Fredrik Græsvik.

Jon Helgheim anklager TV2 og Fredrik Græsvik for «fake news»

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.