Fredrik Græsvik nekter å forklare seg om hendelsen som rystet Medie-Norge, og nå får han ny podkast på TV 2.

– Tenker TV 2-ledelsen at han overhodet ikke har mistet noen troverdighet og tillit? spør Rolness.

Det Rolness sikter til, er en seks år gammel video som Græsvik har republisert på egen Facebook-side. I videoen, som i sin tid ble laget av TV 2, Amedia-stiftelsen og Tinius-stiftelsen, snakker Græsvik om viktigheten av redaktørstyrte medier i en tid hvor sosiale medier i stor grad styrer informasjonsstrømmen, skriver Nettavisen.

– Det kunne fått alvorlige følger hadde det vært en annen mann og en annen arbeidsgiver. Det var et grovt kanselleringsforsøk. Det er ironisk at hele videoen handler om redaksjonelle medier versus sosiale medier. For det som skjedde her, er at mannen fra det redaksjonelle mediet diktet opp anklagene, mens offeret brukte sosiale medier til å fortelle sannheten. Hadde ikke Furuseth brukt Facebook, så kunne Græsvik lyktes med sitt spinnville personangrep, sier Rolness.

I første omgang ville ikke Græsvik unnskylde, før han kom med en beklagelse dagen etter at nyheten sprakk.

«Sender deg dette for å si at jeg beklager overfor deg og din arbeidsgiver for min henvendelse til dere. Jeg skulle selvfølgelig ikke gjort dette på en slik måte», skrev Græsvik til finansmannen Eirik Furuseth den gangen.

Græsvik stemplet ham blant annet som homofob og islamfiendtlig, etter at Furuseth kritiserte TV 2s dekning av masseskytingen i Oslo.

– Beklagelsen han ga, var jo fullstendig uten noen som helst troverdighet og rett og slett ikke mulig å forstå. Hva var det han mente? Han slapp også å forklare seg i pressen. Han setter jo journalister i et dårlig lys. Er dette noe man risikerer å bli utsatt for av kjente journalister? spør Rolness.

Krever at Hans Rustad kastes ut av Redaktør­foreningen

Furuseth fikk i ettertid et møte med TV 2s administrerende direktør og redaktør Olav T. Sandnes, som lovet at det skulle få konsekvenser for Græsvik.

– TV 2 har påstått at det skal få konsekvenser. Jeg lurer på hvilke, har han overhodet fått noen? Han omtales av kolleger som «selveste Græsvik», det virker som om han har en like høy stjerne, og som om ingenting har skjedd. Tenker TV 2-ledelsen at han overhodet ikke har mistet noen troverdighet og tillit? spør Rolness.

Græsvik og hans kollega Kadafi Zaman er i disse dager aktuell med en helt ny podkast. TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier i en pressemelding at «Fredrik og Kadafi har til sammen sjeldent mye kunnskap og erfaring fra lange liv i journalistikken.

Men Rolness er lite imponert over Solbrække også.

– Når han legger ut denne videoen som en slags sannhetens fanebærer og får spørsmål om han er rett mann til å fremme dette budskapet, så svarer han som komiske Ali. Han forsøker å så tvil om hva som faktisk har skjedd. Så mye for å legge seg flat, han prøver heller å bortforklare seg, det er i hvert fall ingen angrende synder. Det blir liksom bare verre og verre, tordner Rolness, og legger til:

– Furuseth hadde jo rett på alle punkter. De har jo innsett Solbrækkes habilitetsproblemer og gjort noe med dem. Det viser jo at det Furuseth skrev, var fullstendig rett. Det blir bare enda mer grotesk at en mann som har Solbrække som sjef, prøvde å ramme Furuseth.

Fredrik Græsvik selv ønsker ikke å svare på kritikken.

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.