TV2-journalistens angrep på en håndballtrener og småbarnsfar har skapt reaksjoner. Men bølla Græsvik støtte på motstand av en kar som nektet å knele for mobben.

Som vi skrev i natt, ble Eirik Furuseth utsatt for ren trakassering av den velkjente reporteren Fredrik Græsvik. Sosiale medier koker etter det som har skjedd.

For Furuseth lot seg ikke kue, men gikk til motangrep. Og miraklenes tid er ikke forbi: Han fikk støtte av sin arbeidsgiver Finansco.

Siden Furuseth i går kveld befant seg på en restaurant i Kristiansand, så la han ut mer opplysninger i dag, nå nettopp. Saken fremstår faktisk mer alvorlig enn i natt.

Jeg siterer fra Facebook-siden til den trakasserte småbarnsfaren og håndballtreneren.

Årets største presseskandale?

Her er historien om hvordan Fredrik Græsvik/TV2 truer og trakasserer – for deretter å sende grove anklager om at jeg er en homofob rasist til min breddeidrettsklubb og arbeidsgiver.

Bakgrunnen for det? Jeg problematiserte at TV2 har ansatt Arfan Bhattis elskerinne som nyhetsredaktør – en av de mektigste stillingene i Medie-Norge.

Furuseth legger ut skjermdumper av dialogen. Han avslører Græsviks pøbelaktige opptreden klokkerent. For denne gangen har Græsvik angrepet feil person, en som nekter å knele.

Er ikke så interessert i hva du mener, skriver Græsvik til Furuseth.

Nei, selvsagt har ikke Græsvik noe ønske om å fremstille Furuseths meninger på en ærlig måte. Det er ikke så merkelig at journalistyrket generelt er lite respektert, med slike representanter.

Den heroiske «lille mannen» går til motangrep, og kontakter ledere i TV2, noe som ikke er så enkelt. For TV2 er helt umulig å komme i kontakt med, hvis man har kritiske spørsmål. Dette vet jeg godt, etter å ha sendt kanalen flere titalls e-poster om åpenbare løgner de har publisert om meg selv, uten å få et eneste svar.

Men Furuseth ga seg ikke, og sendte en e-post til ledere i TV2.

Hei,

Nå er det snart gått 2 døgn siden dere mottok varsel om at Fredrik Græsvik først fremsatte trusler om å lage negativ sak om meg, basert på grufulle påstander om at jeg skal ha fremført hatefulle ytringer om homofile og muslimer, og hvor jeg også dokumenterte at han blandet inn min arbeidsgiver, og antakelig også min breddeidrettsklubb.

Jeg blir altså av TV2 på løgnaktig grunnlag fremstilt som en homohatende rasist, samme helg som jeg brukte mye tid på å sjekke hvilke av mine homofile venner som hadde markert seg som trygge etter terroranslaget i Oslo.

Jeg har fortsatt ikke fått svar på om fremgangsmåten er avklart med, eller på noe vis støttet av TV2.

Sammenhengen er åpenbar – jeg skrev et mediekritisk innlegg hvor jeg mente (og mener!) at det både er problematisk og av allmenn interesse at TV2s nyhetsredaktør er eller var Arfan Bhattis elskerinne.

Dere kan åpenbart ikke ha forstått alvorlighetsgraden her, siden dere verken har etterkommet mitt ønske om en snarlig tilbakemelding eller en bekreftelse på at e-posten dere fikk søndag formiddag er mottatt.

Jeg ser frem til å belyse denne saken i full offentlighet i løpet av dagen.
Et sted går grensen for hva norske medier kan tillate seg, og for meg er den passert med meget stor margin.

TV 2s nyhetsredaktør var kjæreste med jihadist

Jeg lar meg imponere av denne Furuseth. TV2 er ekstremt uredelige, noe jeg selv har erfart.

Det står fortsatt på TV2 sine hjemmesider, helt uten dokumentasjon (som ikke er mulig å finne) følgende:

Flere påpeker at Marthinsen og Resett støttet terrorangrepet.

Det er Utøya det er snakk om her. Jeg sendte en klage til PFU, men tidsfristen var passert, noe en person i PFU beklaget personlig overfor meg.

Resett oppsto for øvrig i 2017, altså seks år etter terrorangrepet i 2011.

Ingen av mine flere titalls e-poster til redaksjonen i TV2 er besvart. Søker man opp mitt navn på Google, så står denne ufattelig grove anklagen fortsatt, på et av Norges mest besøkte nettsteder.

Slik holder TV2 på. VG reagerte på fem minutter da jeg nylig påpekte en feil de hadde skrevet, i forbindelse med det pågående dramaet i Resett. Klassekampen gikk ut med et dementi uten forsinkelse da jeg en gang gjorde redaktøren oppmerksom på en feil.

TV2 møter slike henvendelser med en mur av taushet. Det er som å forsøke å henvende seg til en slags adel.

Men angrepet på Furuseth møtte en vegg av motstand. Man merker gleden over hans kampvilje på sosiale medier.

Furuseth har ennå ikke fått et personlig svar fra TV2.

Ingen av dem har tatt seg bryet med å svare på den heller. Jeg har faktisk fortsatt ikke fått svar fra TV2. Ingen beklagelse fra Fredrik Græsvik, ingen fra TV2.

De har riktignok svart Finansco (hvor jeg stod på kopi, og var med i mailtråden), og der heter det at de beklager at interne rutiner ble brutt, og at de har rettet en “intervjuforespørsel” med påstander de ikke kunne dokumentere.

Njård-guttenes håndballtrener stiller et åpenbart spørsmål: Hvor mange andre har Fredrik Græsvik og TV2 plaget, truet og trakassert?

Men denne gangen møter pøbelen motstand.

Ikke alle besitter mine ressurser, men denne gangen har Græsvik og TV2 lagt seg ut med feil person.

Jeg lar meg aldri true til taushet, og jeg finner meg ikke i å bli trakassert, brunbeiset og fremstilt som en rasistisk homofob.

Det har sjelden vært enklere å velge side.

Personlig er jeg ikke typen til å be om at folk mister levebrødet, selv om Græsvik åpenbart truer Furuseth med dette. Man må heve seg opp over sumpen.

Men i kommentarfeltet er det andre som klart og tydelig oppfordrer TV2 til å sanksjonere Græsvik. Spørsmålet er: Vil dette hjelpe? Hele ledelsen fremstår jo i et svært dårlig lys her. Da hjelper det ikke å sparke en fotsoldat, som bare utfører sitt oppdrag.

Noen skriver at Græsvik bør anmeldes.

Ååå fy fader…

Dette MÅ du anmelde.

Er nok saker nå hvor øvrigheta og aktivister bedriver karakterdrap og tar fra folk levebrødet.

Dette faanskapet må slås tilbake..

Jeg er ikke enig, han bør kritiseres og latterliggjøres for sin misbruk av sin posisjon og pressens makt. Politiet har viktigere saker å bedrive tiden med. La de andre misbruke hatparagrafer, la oss heller uttrykke vår støtte til Furuseth og andre ofre for pøbelaktig journalistikk.

Og så må man ikke glemme at Græsvik kommer fra en «flokk», og faktisk har ledere. Det er kanskje disse såkalte ledere man bør fokusere på?

Det enkleste er ofte det beste, som en skriver:

Dette er drøyt av Fredrik! Utrolig bra håndtert, Eirik!

Græsvik har ennå ikke kommet med en beklagelse overfor Furuseth (i skrivende stund).

TV 2 beklager ufin opptreden av kjendisreporter Fredrik Græsvik

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.