En uavklart trusselsituasjon gjør at politiet anbefaler at dagens pride-arrangement i Oslo avlyses. Politiet frykter at Matapour kan ha samarbeidet med andre.

På spørsmål om politiet bedømmer situasjonen som uavklart fordi en mistenker at gjerningsmannen ikke har jobbet alene, svarer Martin Strand, leder for felles operativ tjeneste i politiet, NRK slik:

– Det kan være en av grunnene.

Politiet anbefaler å droppe pride-markering som er planlagt i kveld klokken 19.30.

– PST mangler oversikt over personer i «et bestemt miljø»

– Uavklart trusselsituasjon

– Vi ser at flere og flere melder seg på. Vi vet at dette kan bli stort, og så lenge vi har en så uavklart trusselsituasjon kan vi ikke anbefale at det gjennomføres sa Martin Strand på pressekonferansen i ettermiddag.

Politiets sikkerhetstjeneste innrømte lørdag at man ikke klarer å overvåke alle islamistene som har samme type holdninger som terrorsiktede.

– Det er mange som inngår i dette nettverket, det er mange med den type holdninger i Norge, og vi lever i et liberalt demokrati, vi kan ikke overvåke alle, vi kan ikke følge med på alle, så da blir det hele tiden en vurdering om å beskytte oss mot de farligste, sa fungerende PST-leder Roger Berg.

PSTs innrømmelse om Matapour: – Det er mange i dette nettverket i Norge, vi kan ikke overvåke alle

Terrortrussel på høyeste nivå

Terrortrusselen ble lørdag hevet til «ekstraordinær», høyeste nivå på skalaen.

– PST vurderer at vi fortsatt står i en ekstraordinær trusselsituasjon. Det er gjennomført en terroraksjon, og det foreligger en uavklart trussel, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Politiet anbefaler også at andre pride-markeringer rundt i landet blir utsatt.

– På bakgrunn av informasjon fra PST og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister, er politiets klare anbefaling at kveldens pride-arrangement i Oslo utsettes og eventuelt andre pride-arrangement andre steder i landet, blir vurdert utsatt inntil videre, sier politidirektøren.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.