Politiet fraråder alle pride-arrangementer fordi man mangler oversikt over flere personer i et bestemt miljø, Dette skal være en av årsakene til politiets anbefaling om å avlyse arrangementene.

Politiets sikkerhetstjeneste mangler oversikt over flere personer «i et bestemt miljø», melder NRK.

PST har siden angrepet lørdag forsøkt å få kontroll på flere personer knyttet til dette miljøet, men har ikke lyktes.

PST-sjef Roger Berg ønsker ikke å kommentere NRKs opplysninger.

– Per nå så vil ikke vi kommentere det spesielt. Dette er nok et hovedfokus for etterforskningen for Oslo politidistrikt og vi skal være veldig forsiktig med å si noe rundt det. Men vi forsøker å ta kontroll på situasjonen og få en god oversikt over hva vi står overfor. Men jeg vil ikke kommentere personer eller bestemte miljøer, sier Berg til NRK.

Politiet frykter at Matapour kan ha samarbeidet med andre, sa leder for felles operativ tjeneste i oslopolitiet Martin Strand tidligere mandag.

Politiet: – Uavklart terrorsituasjon fordi Matapour kan ha samarbeidet med andre

Berg sier at PST frykter at noen kan bli inspirert av angrepet lørdag.

– Vi frykter jo at det kan komme en følgehandling.

Politiet frarådet

Mandag ettermiddag frarådet politiet folk å delta på støttemarkeringen som skulle finne sted på Rådhusplassen mandag kveld. Senere ble det kjent at Oslo pride følger politiets anbefaling og avlyser arrangementet.

Trusselsituasjonen er fortsatt er uavklart, understreker politidirektør Benedicte Bjørnland.

– På bakgrunn av informasjon fra PST og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister, er politiets klare anbefaling at kveldens pride-arrangement i Oslo utsettes og eventuelt andre pride-arrangementer andre steder i landet, blir vurdert utsatt inntil videre, meldte politidirektøren i en pressemelding.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.