Leder av kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Peter Frølich (H), finner det opportunt å kritisere politiet for å avlyse det ene Pride-arrangementet etter det andre. Han mener det er et inngrep i ytringsfriheten. Frølich ignorer at politiet gjør dette fordi sikkerhetssituasjonen er uavklart.

Det er uholdbart hvis nordmenn over tid frarådes å utøve sin ytringsfrihet, mener Høyres Peter Frølich etter at politiet har gitt råd om å avlyse pride.

Frølich er leder for kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Han sier til TV 2 at han har forståelse for at politiet står i en vanskelig og uoversiktlig situasjon.

– Men i Norge kan ikke politiets ressurser diktere hvordan vi ønsker å uttrykke sorg, sinne eller samhold. De må tilpasse seg, koste hva det koste vil, sier Frølich.

Han sier at han er sikker på at det er et bredt flertall på Stortinget for å gi politiet mer ressurser hvis det er det som mangler. (NTB)

Dette er populisme av råeste sort og upassende for en politiker i en såpass fremskutt posisjon. Dette er hva man venter av en SV-politiker. Der driver stemmefiske blant sine egne. Nå vil Høyre også fiske i samme dam.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.