Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget vil stille en rekke nye spørsmål til Tonje Brenna (Ap) for å undersøke om hun har brutt informasjonsplikten.

– Jeg kan bekrefte at det går ut et brev fra komiteen. Det blir offentlig om litt, sier leder for kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Peter Frølich (H), til NTB.

Under torsdagens møte i komiteen ble det vedtatt at komiteen sender et nytt brev til Brenna med en rekke spørsmål. Komiteen undersøker nå om Brenna har brutt informasjonsplikten overfor Stortinget rundt hennes habilitetssak.

Frølich forteller videre at det var flere partier som hadde behov for å gjøre ekstra undersøkelser av om Brenna har overholdt opplysningsplikten overfor Stortinget.

– Dette er ikke en gjenåpning av habilitetssaken, men en sjekk av om opplysningene vi fikk var fullstendige. Dette innebærer ikke at det formelt er åpnet en kontrollsak, det er kun en undersøkelse, sier komitélederen.

Brenna blir bedt om å svare innen 12. april.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.