Olav Rønneberg er krimreporter i NRK. Natt til lørdag var han på byen og ble vitne til at det dukket opp en mann med en bag. Ut av bagen tar han våpen og begynner å skyte. Rønneberg tenker det kanskje dreier seg om en morbid spøk, før han ser vinduene bli knust. Han står altså ansikt til ansikt med gjerningsmannen.

Men han blir ikke spurt av studio hvordan denne ser ut.

Lytterne skal late som om det ikke er relevant? En krimreporter «glemmer» å nevne hvordan gjerningsmannen så ut? Denne forglemmelsen var selvsagt bevisst, eller pålagt.

For hver gang journalister svikter sin yrkesetikk og går over fra å være journalister til å bli aktivister, undergraver de tilliten til statskanalen og mediene generelt.

Det er for mange eksempler, og de tar visst aldri slutt. Mediene lærer ikke. Men en voksende skare av publikum har forstått. De trekker ulike konklusjoner av det. En av dem bør være: Vi trenger medier med journalister.

Det kan de få hvis de støtter Document.

 



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.