Fem drepte er mange og måten de ble drept på er enda mer usedvanlig. Hvem går ut i en norsk småby for å drepe med pil og bue? Det vil ikke politiet svare på og derfor hagler spekulasjonene. Det eneste de vil si er at det er en mann. Vi får ikke vite alder, bosted eller noe som kan karakterisere vedkommende.

Utenlandske medier vier saken stor oppmerksomhet: Igjen eksploderer volden i landet langt mot nord. Journalistene holder alltid muligheten åpen for en ny Breivik.

-Terror eller psykiatri, oppsummerte NRKs krimreporter Olav Rønneberg.

Det kan være begge deler.

Drapene skjer samtidig som det er regjeringsskifte. Erna Solberg og justisminister Monica Mæland holdt en ekstraordinær pressekonferanse. Erna så ut som om hun kjente detaljer hun ikke ville gå ut med. Det kan være en av grunnene til at politiet er tilbakeholdne. Pårørende må få tid til å forberede seg.

Det har ikke vært noen våpenteknisk forklaring under nyhetssendingene. Hvor tett må man gå for å treffe dødelig med pil og bue? Har gjerningsmannen sett hvem han drepte? Vesentlige spørsmål.

Pil og bue er lydløse. Det kan være noe av forklaringen på at det gikk en halv time fra politiet fikk første melding 18.13 til han ble pågrepet 18.47. Gjerningsmannen lot seg pågripe etter å ha drept fem. Han er ikke avhørt.

Dagen begynte med regjeringsplattformen ved Hurdalsjøen. Regjeringskameratene Støre og Vedum var i strålende humør.

I morgen kl 1015 skal statsrådslisten presenteres.

Men Kongsberg vil kaste skygger over regjeringen Støres første dag.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.