Det er riktig å kalle skytingen i Oslo for en massakre. Hvis en person går for å ramme ubevæpnede sivile med våpen, dreper to og sårer 19, hvorav tre kritisk, er det en massakre. Men VG kaller det en «skyteepisode». Det er et ord man bruker når det løsnes skudd i Oslo uten at noen nødvendigvis blir truffet.

Her var det blodbad. Hvorfor denne nedtoningen?

Gjerningsmannen rammet homofile. De siste ukene har det vaiet prideflagg fra både forretninger, firmaer og offentlige bygg. Gjerningsmannen gikk inn for å slakte homofile på utesteder i Oslo dagen før den store prideparaden. Det er et meget dramatisk tidspunkt og vi kan si at Oslo ikke blir den samme byen etter dette.

Hvis noen går på byen for å drepe flest mulig homofile med våpen, vil Pride og homobevegelsen bli annerledes, også borgernes bevissthet generelt om samfunnet vi lever i.

Man skulle tro at dette var noe mediene ville legge vekt på. Men politiet sier at de ennå ikke har fastslått motiv og at de ikke vil kalle det terror. Motivet ligger opp i dagen. Det styrker ikke publikums tillit at politiet later som om motiv ikke finnes.

NRK melder at gjerningsmannen er kjent fra politiet fra før. Så hvorfor er ikke navnet sluppet? Han ble pågrepet 01.19. Normalt ville VG publisert navnet umiddelbart.

Politiet har raidet flere adresser i natt. Han var altså del av et sosialt miljø. Hvorfor får vi ikke vite hvilket?

Klokken 0800 meldes det at politiet har undersøkt mannen, men ikke avhørt ham.

Kl 0830 meldes det at politiet etterforsker massakren som en terrorhandling.

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.