Nytt

Politiet tror ikke det lå politiske eller religiøse motiver bak kirkemassakren i Texas. Bakgrunnen ser ut til å ha vært en familiekonflikt.

På en pressekonferanse mandag opplyste myndighetene at den antatte gjerningsmannen hadde sendt truende tekstmeldinger til sin svigermor før massakren. Svigermoren pleide å gå i kirken som han angrep.

– Det var ikke noe motiv knyttet til rase, det dreide seg ikke om religiøse overbevisninger, sier Freeman Martin fra delstatsmyndighetene.

26 mennesker ble drept i skyteangrepet søndag. Den yngste av de drepte er et 18 måneder gammelt barn, mens den eldste er 77 år. I tillegg ble 20 mennesker såret. Tilstanden er kritisk for ti av dem.

Biljakt

Den antatte gjerningsmannen Devin Patrick Kelley (26) ble senere funnet død i bilen sin noen mil unna i kirken i Sutherland Springs. Etterforskerne tror han kan ha tatt sitt eget liv.

Ved kirken ble gjerningsmannen forsøkt stanset av en mann som bodde i nærheten. Mannen var utstyrt med våpen, og gjerningsmannen ble såret.

Deretter flyktet han fra stedet i bil. Mannen som hadde forsøkt å stanse ham, og en bilfører som tilfeldigvis var kommet forbi, kjørte etter ham.

Martin beskriver de to med det bibelske uttrykket «gode samaritaner».

Familie meid ned

Kirken var full av mennesker som deltok i søndagsgudstjenesten da gjerningsmannen åpnet ild. Blant de drepte er åtte medlemmer av familien Holcombe.

Høygravide Crystal Holcombe var blant dem som mistet livet. Også hennes tre barn og flere andre familiemedlemmer ble skutt og drept i massakren, melder CNN.

Automatgevær

Masseskytingen er den dødeligste i Texas’ historie. Søndag formiddag ankom gjerningsmannen First Baptist Church i landsbyen Sutherland Springs, iført svarte klær og skuddsikker vest, og utstyrt med et Ruger AR-556 automatgevær.

Kelleys svigerfamilie var ikke i kirken da angrepet skjedde.

Det er svært lett å få tak i halvautomatiske våpen i USA, og massedrap med skytevåpen fører ofte til ny debatt om landets svært liberale våpenlover. President Donald Trump mener angrepet i Sutherland Springs dreier seg om psykisk sykdom – ikke om våpen.