Tavle

Baptistkirken i Sutherland Springs, Texas 5. november. Reuters/Scanpix

Anders Magnus kan fortelle oss at Donald Trump er dum og uærlig. Han politiserte terrorangrepet på Manhatten, vil ikke si noe politisk om Las Vegas eller Sutherland, Texas. Men spørsmålet til Magnus er: Hva skulle han si?

Svaret – det finnes bare ett svar – er: Han skulle sagt det samme som Magnus og NRK mener. Han skulle vært mot våpen, for da skjer det ikke slike massakrer. Det vet vi i Norge. Ikke sant?

Hvem ser sammenhengen mellom norsk beredskap og amerikansk? Sier ordet Grubbegata noe?

Men dette gjelder våpen, og våpen dreper. Det kan ikke understrekes nok. Siden USA har en helt annen våpen-kultur, kan man bruke den til å fremheve den norske. Eller? Var det ikke en mann som skjøt rundt seg på Stortovet søndag morgen?

Men det «gjelds ikke» som barna sier. Det er usaklig å nevne. For han visste ikke å oppføre seg.

Men det gjorde heller ikke Devin Patrick Kelley(26), og hvordan ble han stoppet?

“At approximately 11:20 this morning a suspect was seen at a Valero gas station in Sutherland Springs, Texas,” Police Maj. Freeman Martin told reporters. “He was dressed in all black. That suspect crossed the street to the church, exited his vehicle and began firing at the church.”

“That suspect then moved to the right side of the church and then continued to fire,” he continued. “That suspect entered the church and continued to fire. As he exited the church, a local resident grabbed his rifle and engaged that suspect. The suspect dropped his rifle, which was a Ruger AR assault-type rifle and fled from the church.”

Det var en lokal borger som stanset drapsmannen med sitt våpen. Forslaget om at det skal utstasjoneres væpnede vakter ved kirkene påkaller ironi fra Magnus. Det er jo våpnene som dreper. Da blir det flere drap, ikke færre, etter NRK-logikk.

For i den norske politiske korrektheten er det våpen i seg selv som er voldsfremmende, ikke hvem som bærer dem.

Derfor har ikke norsk politi våpen, men de kriminelle har dem.

Det er ikke så farlig, synes det som, bare politiet ikke bærer synlige våpen.

Det er så provoserende.

Spør Trine Skei Grande.