Politiet har nå identifisert en av mennene som skjøt politifolk i Dallas torsdag. Det er Micah Johnsen (25) som har tjent flere år i hæren og var en periode i Afghanistan. Han ga uttrykk for at han ønsket å drepe flest mulig hvite politifolk.

Det er uklart om Johnsen er den eneste som skjøt. Politiet har hele tiden sagt at det var flere, som posisjonerte seg langs ruten for demonstrasjon for å kunne ramme politiet i kryssild.

Johnsen forskanset seg i et parkeringshus. Her snakket han med politiet. Politisjef Brown gjenga hva han oppga som motivet:

Speaking at a press conference, Brown said: «The suspect said he was upset about Blacklivesmatter. He said he was upset about the recent police shootings. The suspect said he was upset at white people.

«The suspect said he wanted to kill white people, especially white officers. The suspect said we will eventually find the IEDs. The suspect said he was not affiliated with any groups, and the suspect said that he did this alone.»

Though police said the gunman professed to be acting alone, three suspects are in custody.

Hva får en tidligere soldat til å planlegge og skyte 11 politifolk, hvorav fem ble drept? Johnsen er åpenbart påvirket av oppmerksomheten rundt svarte som er skutt av politiet. Spørsmålet er om disse som protesterer har ordlagt seg slik at de fremprovoserer vold. Dette gjelder også USAs president.

Johnsen ville ikke overgi seg og politiet så seg til slutt nødt for å sende inn en robot med en bombe som tok livet av ham.

Johnsen bodde sammen med sin mor og gikk for å være en normal person. Han hadde mange våpen hjemme.

The US Army has revealed that Johnson served in the army from March 2009 to April 2015 as an army reserve. He did one tour of duty in Afghanistan where he was deployed in November 2013 and returned in July 2014.

He was a private first class and from Mesquite, Texas. His military occupational specialty was carpentry and masonry.

Neighbours in Johnson’s middle class Dallas suburb told reporters he owned several guns and lived with his mother.

«He was military, I’m not sure if he was still in, so he owned a lot of guns,» the female neighbour told The Telegraph. «But he seemed a calm, normal guy. There was never any problem.

«He was protective. He’d ask me if I was OK when I was on my own. When we were out we’d watch each other’s houses. He always said Hi.

«I never saw outside with a gun. He did a lot of walking, exercise, around the neighbourhood.» Johnson lived with his mother in a two storey detached brick home with a small front garden in a quiet middle class suburb of Dallas. The neighbour said he had lived there since he was a child. A white neighbour said the area used to be predominantly white but black and Mexican families had moved in. But he said: «It’s always been peaceful here.»

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/08/dallas-shooting-who-is-micah-johnson/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.