Motivet er fortsatt uklart etter at 37 år gamle Mohamad Barakat åpnet ild mot politiet etter en trafikkulykke i Fargo, North Dakota. Barakat drepte politibetjent Jake Wallen, som startet i Fargo-polititet for tre måneder siden og var under opplæring på tidspunktet for skytingen. Han var 23 år gammel.

Betjentene Andrew Dotas og Tyler Hawes ble også skutt og pådro seg alvorlige skuddskader, men det er forventet at de vil overleve. Hawes og Wallen gikk sammen på politiskolen og startet begge sin politikarriere den 19. april 2023.

Politibetjent Zachary Robinson, med 7 års fartstid i politiet, som hadde ansvaret for Wallins opplæring, skjøt og drepte den mistenkte.

En 25 år gammel kvinne fra Fargo ble også skutt og fraktet fra stedet til et lokalt sykehus med alvorlige skader.

Politisjef David Zibolski identifiserte gjerningsmannen, men ga få detaljer om både ham og skytingen.

Betjentene hadde rykket ut på det Zibolski kalte en rutinemessig trafikkulykke i et travelt kryss på fredag, ​​da Barakat, som ikke så ut til å ha vært involvert i ulykken, åpnet ild.

Ifølge Fox News hadde Wallin tjenestegjort i Minnesota Army National Guard og var utplassert i Afghanistan før han ble politibetjent.

– Han tjente landet sitt, kom tilbake hit og ønsket ikke annet enn å tjenestegjøre i en stilling med hensikt og mening – det var hans eksakte ord – og han gjorde det, sa Zibolski.

– He served his country, came back here and wanted nothing more but to serve in a position with purpose and meaning – his exact words — and he did that, Zibolski said.

Vitnet Chenoa Peterson sa til Associated Press at gjerningsmannen så ut til å ligge i bakhold bak en bil på parkeringsplassen til en bank i nærheten av ulykkesstedet. Hun forteller at han holdt opp bagasjelokket på en bil, og så iakttok hun at han satte pistolen til skulderen og siktet rett mot en betjent foran seg. Han skjøt ti skudd i rask rekkefølge:

– He was holding up the trunk of the car with his arm, and then I see the gun come up, and he set it on his shoulder and just pointed it directly at an officer in front of him, Peterson said. – It was like 10 shots right away.

Etter skytingen rykket politiet ut til et bolighus noen kilometer fra åstedet hvor de evakuerte beboere og samlet bevis.

Zibolski sa at han var sikker på at etterforskerne ville finne motivet.

Statens Bureau of Criminal Investigation og FBI etterforsker hendelsen.

Som krimreporter April Baumgarten skriver, er det svært lite informasjon om gjerningsmannen. Hun kunne ikke finne noen kriminell historie, bare et par trafikkbøter. Han er 37 år og bodde i Fargo på tidspunktet for skytingen. Han hadde vært i kontakt med politiet tidligere, men ikke for noe «vesentlig», sa politimesteren.

Father of fallen Fargo officer says son lived a life of service.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.