Mandag ettermiddag rykket politiet ut til en adresse i byen Charlotte i Nord-Carolina. Politiet var i ferd med å utføre flere aktive arrestordrer på en person etterlyst for ulovlig våpenbesittelse og andre kriminelle handlinger.

Da de ankom stedet, åpnet mannen ild og åtte politibetjenter ble skutt under aksjonen som varte i over tre timer.

Betjentene skjøt mannen, som ble erklært død på plenen foran huset. Samtidig var to personer inne i huset. Disse blir nå avhørt.

Gjerningsmannen som ble skutt og drept var 39 år gamle Terry Clark Hughes Jr. som var bevæpnet med en «kraftig rifle», ifølge politiet.

USA Today skriver at en person begynte å skyte fra innsiden av huset. To kvinner ble brakt inn for avhør etter at de forlot huset. Johnny Jennings, sjef for Charlotte-Mecklenburg Police Department, hadde tidligere sagt at en 17-åring og en kvinne ble avhørt.

Politiskytingen et av de dødeligste angrepene mot amerikansk rettshåndhevelse på flere tiår. De avdøde politibetjentene var en del av US Marshals Service-styrken.

To av de drepte, Sam Poloche og Alden Elliott, var ansatt i delstatens kriminalomsorg for voksne i 14 år. Poloche etterlater seg kone og to barn, og Elliot var gift og hadde ett barn. Begge ble erklært døde på et sykehus.

Etter flere timer på sykehuset døde Joshua Eyer, en seks år gammel veteran fra Charlotte-Mecklenburg Police Department. Eyer var gift og hadde en tre år gammel sønn.

Den mistenkte hadde en lang kriminell historie. Hughes hadde sittet i fengsel etter flere domfellelser, blant annet for innbrudd, flukt fra politiet i en biljakt og besittelse av skytevåpen.

Biden sendte sine kondolanser i en pressemelding og sa blant annet det må gjøres mer for å beskytte politimyndighetene:

– Det betyr å finansiere dem – slik at de har de ressursene de trenger for å gjøre jobben sin og holde oss trygge. Og det betyr at vi må iverksette ytterligere tiltak for å bekjempe våpenvolden.

Biden nevnte ikke strengere straffer. Den lokale nyhetskanalen WCNC har gravd i saken og fant at Hughes hadde et langt rulleblad, og folk er opprørte over at fire politimenn måtte bøte med livet. Reporteren sier at han fant minst ni sider med rettssaker fra hele Nord-Carolina, og han mistenker at det er et par til.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.