Etterforskere avslørte mer informasjon under en pressekonferanse i dag om 37 år gamle Mohamad Barakat, gjerningsmannen som drepte den 23 år gamle politimannen fra Fargo, Jake Wallin, og skadet tre andre som fortsatt ligger på sykehuset med alvorlige skader.

Barakat søkte på nettet etter artikler om massedrap og en gatefestival i sentrum av Fargo. Etterforskere mener at han hadde til hensikt å åpne ild mot tusenvis av mennesker som deltok på Fargo Street Fair.


På pressekonferansen fikk vi også vite at Barakat er fra Syria og kom til USA som asylsøker i 2012. Han ble amerikansk statsborger i 2018, ifølge myndighetene.

Document har dekket den oppsiktsvekkende saken som ikke har vært nevnt med et ord i norske medier. Så vidt vi vet har ikke president Biden uttalt seg om saken, noe han ofte gjør i drapssaker – men det passer ikke inn i hans og demokratenes historie om et USA gjennomsyret av hvit makt.

Les også:

Mohamad Barakat fra Nord-Dakota skjøt og drepte en politi­mann, skadet to andre; motiv ukjent – Document

FBI fant en datamaskin i Barakats Bluemont Village leilighet, og hans søkehistorikk avslørte at han søkte på mass casualty events og hvordan han han kunne forårsake visse skader, ifølge regjeringsadvokat Drew Wrigley. Søkene går visstnok tilbake til 2018.

Den siste artikkelen som dukket opp i nettleser historien hans var en KVRR-artikkel med tittelen «Tusenvis nyter den første dagen av Downtown Fargo Street Fair.»

Hadde Barakat fortsatt til gatefestivalen og gjennomført planen sin, hadde det ikke vært nok nødpersonell i området, sa Wrigley.

Myndighetene sa at de ikke vet enda hvorfor Barakat planla angrepet i sentrum eller hvorfor han stoppet for å skyte politiet fredag ettermiddag. Men det er mulig at han ville distrahere politiet for å ta oppmerksomheten deres bort fra sentrum, sa Wrigley.

Etterforskere som så gjennom Barakats datamaskin og telefon fant at han ikke hadde tilstedeværelse på sosiale medier og lite interaksjon med andre mennesker, sa Wrigley.

Wrigley sa at Barakat øvde på skyteferdighetene sine i timene før bakholdet.

Overvåkingsopptak viste at Barakat forlot leiligheten sin, som ligger omtrent tre kilometer sør for ulykkesstedet, med en koffert på ettermiddagen 14. juli. Myndighetene fant senere ut at kofferten var fylt med våpen.

Den tragiske saken en fortsatt under etterforskning.

Les også:

Hemmeligholdelse etter dødelig angrep på politi i Fargo utløser spekulasjoner om terrorhandling – Document

Mohamad Barakat planla masseskyting i Fargo, Nord-Dakota – Document

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.