Vi må forvente høyere levekostnader fremover, sier statsminister Jonas Gahr Støre. Regjeringen lover som vanlig å hjelpe «de sårbare».

Støre visen ingen vilje til å ta ansvar for krisen selv.

– Dette er drevet av internasjonale forhold, sier Støre til VG.

Det er selvsagt krigen i Ukraina som har skapt alle problemene, ifølge Støre. Men hvor mange nordmenn lar seg egentlig lure? Alle har vel ikke glemt at krisen startet tidlig høsten 2021, og skyldes bevisst norsk politikk.

Strømkablene til Tyskland og England var utløsende faktor. Klima trumfer alt, og dette har Støre gjentatt ved flere anledninger.

Da spiller det ikke noen rolle at Norges skattebetalere flås, bare klimahysteriet får gå sin gang.

Solberg-regjeringen bærer selvsagt en stor del av ansvaret, og er ikke glemt når regnskapets time kommer. Men siden i høst er det tross alt Støre som har hatt mulighet til å gjøre noe for å løse problemene.

SSB kom med dystre prognoser før helgen.

  • Prisstigningen tiltar, spesielt på nødvendige varer som mat.
  • Strømprisene er allerede høyere.
  • Det samme gjelder andre former for energi.
  • SSB spår nå et dobbelt rentehopp allerede i juni.

Nå melder NTB at BNP for Fastlands-Norge falt med 0,5 prosent i april

Elektrisitetsnæringene sto for om lag halve nedgangen, men også akvakultur og varehandel utgjorde betydelige bidrag.

Kraftintensiv industri kan ikke overleve med slike strømpriser. Riktignok har mange store bedrifter langsiktige avtaler, men det gjelder ikke alle. Og avtaler må etter hvert fornyes, da til en langt høyere pris.

– Vi ser en vridning i husholdningenes konsum som bidrar til å dempe momsinngangen.

Husholdningene mister en stor del av sin ledige kjøpekraft. Mange har ikke råd til å kjøpe nye sykler til barna, eller en ferietur, eller andre fritidsaktiviteter. Restaurant-og hotellnæringen vil slite i et tungt marked.

Støre innrømmer at nordmenn vil rammes hardt.

– Jeg er urolig for at det kan være grupper som treffes særlig hardt, de med svak økonomi, barnefamilier, enslige, pensjonister og folk med høye lån.

Støre understreker at Norge har god økonomi, og vil klare seg bedre enn mange andre land. Men dette er en sannhet med modifikasjoner: Den norske staten er rik, og håver inn. Utvalgte milliardærer karrer til seg med begge hendene, og gliser herfra til Cayman Island.

Pengene hentes direkte fra arbeidstagere som ser kjøpekraften forvitre. Det er en gigantisk konfiskering av vanlige folks midler som pågår.

Nå er det «vanlige folks tur», sa Støre. Nå ser vi hva han mente.

Så kommer den klassiske løsningen fra sosialister:

– Vi skal føre en politikk for rettferdig fordeling. Skattelettene skal komme til de med lavere inntekter. De med utsatt økonomi skal få rimeligere barnehager, billigere SFO og det blir lavere ferjetakster. Så har vi økt bostøtten og sosialstøtten. Og vi vil være spesielt oppmerksom på hvordan situasjonen til utsatte grupper utvikler seg fremover.

Dermed får den arbeidende middelklassen enda en regning å betale. De «sårbare» er hellige. Men hvem er disse sårbare?

I stor grad dreier det seg om en importert underklasse, en stor innvandrerbefolkning som allerede har kostet Norge tusenvis av milliarder kroner.

Som vanlig pyntes det på symptomene, mens sykdommen ikke behandles.

Selvsagt er det absolutt ingen som tenker at det kan være en god idé å bremse tilstrømningen litt, nå som nordmenn er i ferd med å bli fattigere?

Eller hva med å ta en liten pause i den ineffektive bistanden, som Norge sløser bort over 40 milliarder på, hvert eneste år?

Det er ingen planer om å angripe priskrisen ved roten, og stanse eksporten av kraft. Det er heller ingen planer om å stanse idiotprosjektet elektrifisering av sokkelen. Klimapolitikken blir som spådd vår undergang.

Å redusere avgiftene på drivstoff er også uaktuelt. I stedet bekymrer PST seg over at nordmenn som er rasende på grunn av de høye prisene kan bli radikalisert. Sikkerhetspolitiet skal sørge for at regjeringen lykkes i å innføre den nye føydalismen, uten å bli hindret av «anti-statlige holdninger».

Den nye føydalismen: Eiendomsretten under angrep, friheten skal fjernes

Fra utsiden blir det stadig mer tydelig at Støre-regjeringen ikke ønsker å gjøre noe med problemene. De vil ha høye priser på strøm og drivstoff. Dermed kan ulønnsomme klimatiltak, som den hodeløse satsingen på havvind, fremstilles som lønnsomme tiltak.

Krisen er så alvorlig at selv gjeldfrie familier med gode inntekter merker det på kroppen. Da forstår man hvor ille det er for f.eks. et lærerpar med noen millioner i huslån og et par små barn å forsørge. For ikke å snakke om alenemødre eller minstepensjonister. Det gjør fysisk vondt å tenke på hvor vanskelig mange har det på grunn av det som helt klart er villet politikk.

Et godt eksempel på hvordan arbeidstagere sviktes, fikk vi under LO-kongressen. LO-leder Peggy Hessen Fløsvik jublet over at de klarte å slå ned strømopprøret. Klimatsar Espen Barth Eide gliste fra øre til øre.

Middelklassen knuses, og Peggy er fornøyd. – Nå skal vi ta de rike! jublet hun.

LO-kongressen sviktet arbeiderklassen og fornuften

Etter to lange år med nedstengninger hadde mange nådd et bristepunkt. Så får politikerne den glimrende idéen: Hva om vi trykker ansiktene til skattebetalerne enda lenger ned i gjørma?

Tilliten til våre politikere er på et bunnivå, og det hjelper ikke med alle avsløringene som viser oss hvordan politikere med millionlønn skviser sitronen ekstra ved åpenbar svindel med pendlerboliger etc.

– Det er turbulent vær og skydekke som møter oss. Vi må nå planlegge for at det blir tøffere for mange, sa Støre til Aftenposten lørdag.

Men det er ikke et uvær som har dukket opp fra intet. Det er en planlagt storm.

– Europa er i et stort energiskifte.

Her ligger hunden begravet. Klimagalskapen får nå reelle konsekvenser. Og svaret på krisen blir, som alltid: Mer av det samme.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.