Lenge har vi nordmenn og svensker blitt fortalt at vi ikke har noen kultur, alt er jo importert. Men nå viser det seg at svenskene har kultur likevel: De er gjerrig på mat. Det samme gjelder nordmenn.

Det er bildet NRK gledelig fremhever av våre kjære naboer med overskriften: Svensker mater ikke gjestene sine: – I Spania ville vi ringt politiet

«Under emneknaggen #swedengate viser det seg at svensker er gjerrige med å dele mat med gjestene sine. Det viser seg å være et problem i Norge også,» skriver NRK.

Det er ikke noe problem i andre land, ifølge intervjuobjektene og SoMe-meldingene NRK velger å fokusere på.

– Skandinavisk kultur er veldig individualistisk. Man ser at i andre steder er den mer kollektivistisk, sier leder i Black History Month Norway og programleder i podkasten Utlendingsnemnda, Ida Evita de Leon til NRK.

Da har vi kultur likevel da, den er bare veldig egoistisk og ufyselig, som helt sikkert er grunnen til at så mange vil komme og bosette seg her i Skandinavia.

En ting skal faktisk NRK ha for og det er at de trekker fram noen av årsakene:

Javad El Bakali sier at han har fått flere meldinger fra unge foreldre som forklarer at grunnen til at de ikke har delt mat til andres barn er fordi de er engstelige over eventuelle allergier, og at de ikke vet hva slags mat som er halal og ikke.

I en verden hvor barn er vegetarianere, veganere, har glutenallergi og ikke kan spise annet enn halal, er det nemlig ikke så lett å navigere.

Personlig syns jeg det er toppen av frekkhet å forvente at hvert enkelt hjem skal lagre en haug med mat de selv ikke spiser, i tilfellet noen kommer på besøk. Jeg lurer på hvordan dette ser ut i Marokko? Eller Gambia?

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.