Skiltet på Stenfjellhytta som Den Norske Turistforening vil fjerne. (Skjermdump)

Redselen for å krenke muslimer strekker seg vidt og bredt – og høyt til fjells: Den Norske Turistforening vil fjerne et skilt som viser at Stenfjellhytta (745 m.o.h.) ikke serverer halalmat.

Skiltet er hengt opp for å vise at det ikke serveres halalmat på hytta. Forøvrig kan hvem som helst nyte medbrakt halalmat på stedet, presiserer bestyreren.

Men det er ikke godt nok for engstelige ansatte i Hamar og Hedemarken Turistforening.

DNT «vedgår», som det heter i VG, «at skiltet på en av deres hytter, der det står «halal» med en rød strek over, gir feil signaler.»

Stenfjellhytta la nylig ut på Facebook en video som skal vise frem forholdene rundt hytta. Videoen viser at det ved inngangsdøren henger et skilt der det står «halal», med en strek over.

Stenfjellhytta eies av Hamar og Hedemarken turistforening,

Det er VG som omtaler saken, etter at avisen «har fått reaksjoner fra besøkende som mener det ser ut som at det er forbudt med halalmat der.»

Og Margrete Ruud Skjeseth, daglig leder i Hamar og Hedemarken Turistforening, svarer som forventet når VG ringer: «skiltet gir feil signaler.»

– Den Norske Turistforening har inkludering som en av våre verdier, og alle skal føle seg velkomne hos oss og i friluftslivet. Dette skiltet var ment som praktisk informasjon, men er ikke i tråd med hva vi ønsker å signalisere, og vil bli tatt ned, skriver hun i en epost til avisen.

Bestyrer Olga Petrenko på Stenfjellhytta forteller at skiltet ble hengt opp etter en henvendelse fra en kunde om halalmat.

– Så det er bare for å vise at vi ikke lager halalmat her. Men hvem som helst kan ta med halalmat i sekken og spise her, sier hun.

– Noen vil kanskje tenke at de ikke er velkomne hvis de spiser halalmat, med dette skiltet?

– Kanskje, men det er ikke det vi mener, sier Petrenko.

Petrenko understreker at man kun ønsket å vise gjestene hva slags mat hytta faktisk serverte.

– Vi serverer tradisjonell norsk mat, vafler, skillingsboller og andre ting, sier hun.