Moren som heltemodig sprang inn på skolen for å redde barna sine da en drapsmann tok livet av 19 skolebarn og to lærere i Uvalde i Texas, ble truet av politiet til å tie om hva som skjedde den ulykksalige tirsdagen i mai.

Angeli Rose Gomez ble lagt i jern av politiet for forsøk på å ta seg inn i skolebygningen mens politiet sto utenfor. Da hun fikk politiet til å løslate seg, løp hun inn til sine barns klasseværelser.

Gomez hevder at politiet truet henne med overtredelse av prøveløslatelsen basert på en ti år gammel anklage, og for «innblanding i pågående etterforskning» hvis hun snakket med media. I et intervju med CBS fortalte hun om hvordan politiet holdt henne tilbake:

– Det ble ikke gjort noe. Om de gjorde noe så gikk det ut på å vise aggresjon overfor oss foreldre som var mer enn villig til å gå inn. Jeg sa til politiet at jeg ikke trengte deres beskyttelse. Kom dere vekk fra meg. Om det skulle være noe jeg trenger er det at du går inn på skolen og beskytter barna mine.

Gomez fortalte at hun hørte skudd fra ett av klasserommene mens hun var inne og at hun overhodet ikke så politifolk inne i bygningen. 

Dette har formodentlig skjedd etter at politiet hadde erklært at det ikke lenger var en aktiv skytter, hvilket reiser enda flere spørsmål om politiets reaksjon.

– Politiet sa at de var nødt til å arrestere meg fordi jeg var veldig lite samarbeidsvillig, fortalte Gomez til CBS. – Jeg svarte at det måtte de vel, fordi jeg kom til å gå inn. Jeg ser ikke noen av dere der inne. Dere har plassert snikskyttere langt unna. Hvis dere ikke går inn, går jeg inn.




 

 

Les også:

Politiet i Texas kommer ikke heldig fra Uvalde-forløp

Texas: Politiet lot skytteren myrde 21 mennesker før de grep inn

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.