En kvinne er ifølge Daily Signal arrestert for ved fire anledninger å ha bedt i stillhet i nærheten av en abortklinikk i Birmingham, England.

Hun er siktet for å ha beveget seg innenfor en eksklusjonssone «for beskyttelse av det offentlige rom» som Birmingham City Council har innført rundt en abortklinikk – for å sikre at «folk som besøker og jobber der har fri adgang uten frykt for konfrontasjoner». 

Får feire jul hjemme

Isabel Vaughan-Spruce er ifølge politiet, løslatt mot kausjon. Hun får dermed feire jul utenfor murene:

– Isabel Vaughan-Spruce, 45 år gammel fra Geraldine Road, Malvern, ble arrestert 6. desember og siktet 15. desember for fire tilfeller av manglende overholdelse av en ordre om beskyttelse av det offentlige rom. Hun ble løslatt mot kausjon og må møte i retten 2. februar neste år.

– Ber kanskje inne i hodet mitt

I en video publisert på sosiale medier ser vi Isabel bli konfrontert av politiet for å stå alene foran abortklinikken. De gir henne en kort innføring i hvilke rettigheter hun har før de spør om hvorfor hun står der.

– Hvorfor er du nettopp her av alle steder? Er du her som en del av en protest?

– Nei.

– Ber du?

– Jeg ber kanskje inne i hodet mitt.

Anholdt for «asosial adferd»

Politimannen spør om Spruce vil komme frivillig til politistasjonen, noe hun avslår om hun har noe valg. 

Betjenten informerer henne om at hun er arrestert for å ha unnlatt å etterkomme kravene og siktet for «asosial adferd».

Ifølge Birminghams offisielle nettsted inkluderer asosial adferd å «forårsake eller sannsynlig forårsake trakassering, alarm eller nød».

Ikke lagt i jern foran kamera

Betjenten opplyste at arrestasjonen var nødvendig for å beskytte sårbare mennesker og serviceydelser mens han gestikulerte i retning av klinikken. En kvinnelig offiser gjennomsøkte den siktede, men la henne ikke i jern foran kamera.

Jeremiah Igunnubole, juridisk rådgiver for Alliance Defending Freedom UK, sier at Police and Criminal Evidence Act av 1984 «tillater en konstabel å ransake en arrestert etter alt som kan hjelpe vedkommende å unnslippe lovlig varetekt eller som kan være bevis knyttet til et lovbrudd».

– Men slike søk må være rimelig påkrevd.

– Vi kan trygt konkludere med at vår grunnleggende frihet er i fare hvis hårransakning av en som er mistenkt for å ha bedt anses som ‘rimelig nødvendig’ – bønnen var til og med stille. Ingen skal kriminaliseres for harmløs utøvelse av sin tro, enn si tanker.

USA går foran

I USA har Justisdepartementets Civil Rights Division anklaget nesten tredve personer for brudd på Freedom of Access to Clinic Entrances Act iår.

Minst  98 katolske kirker og 77 graviditetsressurssentre og andre pro-life organisasjoner er blitt angrepet siden mai, men det amerikanske justisdepartementet har tilsynelatende ikke siktet en eneste person i den forbindelse. 

Spruce skal være formelt siktet for å ha brutt en ordre om beskyttelse av det offentlige rom.




 

I Irland ble en lærer fengslet for ikke å kalle en gutt som identifiserer seg som jente, jente:

Irsk lærer fengslet etter at han nektet å kalle en gutt for jente

 

 Du kan støtte Document ved å kjøpe en av våre bøker.


Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.